Необходими продукти
- 8 яйца
- 170 г луканка
- 30 мл зехтин
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка мащерка
- 100 г кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно. Нарежете луканката и я запържете заедно с лука и чесъна.
Разбийте яйцата заедно с листата мащерка излейте в тигана. Разбъркайте леко и след минута дръпнете от огъня.
Сложете в загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути. По средата на печенето прибавете кашкавала, нарязан на кубчета.
Извадете, нарежете на триъгълници и сервирайте.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Още рецепти с яйца 🍳:
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет