Фритата с царевица и гъби

Апетитен аламинут с приятно пикантен вкус

Фритата с царевица и гъби
Снимка: Thinkstock/Guliver
1.8 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

8 яйца
1 глава лук
1 тиквичка
1/2 консерва царевица с чили
200 г кафяви печурки
125 г сирене „Моцарела“
80 г краве масло
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
1 щипка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Днес ще готвим бързо, за да ни остане повече време за приятни изживявания.

Тиквичката се реже на тънки кръгчета. Гъбите се почистват и се режат на тънко, а пънчетата им се отстраняват. Лукът се нарязва на полумесеци. 

Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещеното масло. Когато омекнат, се добавя отцедената царевица. 

Подправя се с риган, сол и черен пипер на вкус. 

Яйцата се разбиват добре с малко сол и се изливат върху зеленчуците. 

Отгоре се накъсва моцарелата и се поръсва с пушения червен пипер. Готви се около 15 минути на слаб огън, под капак. 

Охлажда се леко и се сервира с листа босилек.

Яйца "Бенедикт" със сос Холандез
Яйца в картофени гнезда
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти