8 яйца
1 глава лук
1 тиквичка
1/2 консерва царевица с чили
200 г кафяви печурки
125 г сирене „Моцарела“
80 г краве масло
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
1 щипка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Днес ще готвим бързо, за да ни остане повече време за приятни изживявания.
Тиквичката се реже на тънки кръгчета. Гъбите се почистват и се режат на тънко, а пънчетата им се отстраняват. Лукът се нарязва на полумесеци.
Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещеното масло. Когато омекнат, се добавя отцедената царевица.
Подправя се с риган, сол и черен пипер на вкус.
Яйцата се разбиват добре с малко сол и се изливат върху зеленчуците.
Отгоре се накъсва моцарелата и се поръсва с пушения червен пипер. Готви се около 15 минути на слаб огън, под капак.
Охлажда се леко и се сервира с листа босилек.
Яйца "Бенедикт" със сос Холандез
Яйца в картофени гнезда
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет