2 малки патладжана
1 скилидка чесън
80 г кисело мляко
50 мл зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
0.5 връзка магданоз
1 нар
тънки питки
Начин на приготвяне:
Опечете патладжаните от всички страни върху котлон. Хубаво е да ги надупчите с нож, за да не пръскат много. Оставете ги да поизстинат в чиния и след това ги обелете, като остраните и дръжките им.
Нарежете патладжаните на ситно и ги сложете в купа. Настържете обелената скилидка чесън. Добавете киселото мляко, лимоновия сок и овкусете със сол. Разбъркайте добре. Добавете зехтина на струйка, като разбърквате.
Разрежете нара на две половини и извадете зърната му. Нарежете листата магданоз.
Поръсете дипа с магданоз и зърна нар. Сервирайте с топли питки.
Още рецепти:
- Пълнен патладжан с кускус
- Салата от домати и патладжани с тапенада
- Засищащ сандвич с печен патладжан
- Патладжани в доматен подлучен сос
- Тортички от патладжан и пушен кашкавал