Необходими продукти
2 домата
200 гр. сирене
колбас по избор
150-200 гр. кашкавал
2 яйца
4 с. л. зехтин
1 зелена чушка
1 люто чушле
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на кубчета, а доматите на коленца.
Сиренето и кашкавала трябва да са на филийки, за да се усещат по-добре.
На дъното на всяко гювече изсипете по супена лъжица зехтин и покрийте с домати.
Следват 2-3 филийки от сиренето, няколко лентички от колбаса, от кашкавала и върху тях - още домати.
Най-отгоре на гювечето поставете кубчета сладки и люти чушки, още малко зехтин и по едно яйце.
Ако искате то да се смеси добре с останалите продукти, спукайте жълтъка с нож.
Поръсете с магданоз и печете на 190 градуса до готовност.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Как да приготвим сирене в пергамент
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Как да приготвим вкусна шкембе чорба
Картофи със сирене на фурна