Необходими продукти:
250 грама кайма
1 кафяна чаша ориз
брашно за овалване
1 морков
2 картофа
1 глава лук
подправки, черен пипер, сол и кимион на вкус
и около 30-40 грама топено сирене.
Начин на приготвяне:
Започваме с нарязването на зеленчуците – моркова, картофите, лука и магданоза. След като нарежем всичките зеленчуци, в тенджерка с вода капваме малко зехтин и ги изсипваме вътре. Оставяме ги на средно висок огън, докато заврат.
В това време в купа добавяме каймата, ориза, който просто сме кипнали, кимиона, черния пипер и нарязаният магданоз. Разбъркваме, докато се смесят добре. Когато се смесят, мокрим ръката си, откъсваме парченце от каймата, овалваме го в ръце и го поставяме в чиния. Не е нужно преди всяко да си мокрите ръката, а само когато усетите, че започват да залепват.
Когато са готови на мястото на купата и паничката с вода слагаме чинийка с брашно и празна чиния. Взимаме готовото топче, овалваме го хубаво в брашното, изтръскваме го и го оставяме в новата чиния. Повтаряте, докато не оваляте всички топчета в брашното. След това отиваме при врящата тенджера и внимавайки да не се оплискате, пускате топчетата по отделно вътре.
Внимавайте да не ги пускате едно върху друго, защото не бихте искали да залепват едно за друго.
Супата е готова, когато топчетата започнат да изплуват на повърхността. Тогава добавяме и топеното сиренце и разбъркваме, докато се разтопи. Използваме го вместо застройка, с него супата придобива по-плътен вкус и също се сгъстява. Ако я обичате даже по-гъста, може да добавите шепа фиде или още повече топено сиренце.
След това нашата ароматна супа топчета е готова. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>