яйца - 3 бр.
прясно мляко - 2 с.л.
магданоз - 1 връзка
сирене - 30 гр
кашкавал - 30 гр
олио за намазване
сол на вкус
10 минути и да обичате магданоз – това е всичко, което ви трябва за този омлет с магданоз, разказват кулинарите от Mate Kitchen.
Може да го използвате за ранна закуска след тежка нощ с приятели – прибирате се около 6 ч., хапвате един бърз омлет и лягате докъм ранния следобед. Или пък като засищаща закуска през мързеливия уикенд, когато е твърде късно за традиционна закуска и твърде рано за обилен обяд. Може да е лек обяд, когато през седмицата трябва да хапнете нещо набързо, между другото, защото ви очакват куп задачи за вършене. Също бърза и непретенциозна вечеря, когато сте нетърпеливо изгладнели… Можете да сервирате нашия омлет с магданоз в която част на денонощието пожелаете.
Времето за приготвянето му е същото колкото и за един сандвич. Разликата обаче е, че е топъл, сочен и ухае апетитно. Сиренето и кашкавалът придават плътност на вкуса и го правят достатъчно питателен. Прясното мляко е тайната съставка на всеки омлет, която го прави пухкав и въздушен.
Понеже омлетът е универсално ястие, върви еднакво добре и с препечени филийки и чаша събуждащо кафе, и с прясна салата и студена бира. Кой както го предпочита.
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцата, смесете ги с прясното мляко и накълцания на ситно магданоз.
2. Поставете тиган, намазан с олио, на котлона, и го загрейте. Изсипете в него яйчената смес и похлупете с капак, за да се сготвят яйцата.
3. Когато омлетът с магданоз се е позапекъл, отхлупете и поръсете с настърганите или нарязани на малки кубчета сирене и кашкавал. Покрийте отново с капака и гответе още 2-3 минути.
4. Внимателно изсипете омлета в чиния. Ако предпочитате, можете да го сервирате сгънат на две.
Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.
Внимание: Съдържа яйца, сирене, кашкавал и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.