Бри с мед и лешници на тиган

Бри с мед и лешници на тиган

2.67 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • сирене Бри - 250 гр - 9.75 лв
  • сладко от боровинки - 60 гр - 0.88 лв
  • лешници - 20 гр - 0.94 лв
  • зехтин - 30 мл - 0.33 лв
  • мед - 2 с.л. - 0.41 лв
  • пресен розмарин - 2 стръка - 0.39 лв

Запеченото сирене бри с мед и лешници е магия в чиния, която ще разтопи всяко сърце и… небце. Това е идеалното предястие за специални поводи или романтични вечери, което не само ще впечатли гостите ви, но и ще ви накара да се влюбите в изтънчените вкусове. Или пък без повод, защото всеки от нас е достатъчен повод за празника на вкусната, домашно приготвена храна.

Да, това чудо без затруднение можете да си приготвите вкъщи. Трябват ви само тиган с незалепващо покритие, 20 минути и човек, с когото да споделите запеченото бри с мед и лешници. Това категорично не е храна за сам! Такова удоволствие се преживява на 4 очи, по залез или на свещи и в компанията на хубаво вино. Ако ще е наслада, да е наслада докрай, нали!

Всяка хапка запечено бри с мед и лешници е перфектна, защото съчетава нежност, сладост и хрупкавост. Кадифената мекота на топлото сирене, приятно солено като контраст на меда и сладкото от боровинки… Мммммм! И за финал хрупкавите запечени лешници, които добавят различна текстура и ядков аромат. Истинско пиршество!

Пригответе го непосредствено преди да го поднесете. След като изстине, ефектът от мекото топло сирене се разваля. Поднесете го с крекери или сухари, но нека не са подправени, за да се насладите на вкуса на сиренето, меда и сладкото.

Да ви е вкусно!

  1.  Направете напречни и надлъжни срезове по повърхността на сиренето, така че да се получат квадратчета.
  2.  Полейте меда отгоре и разтегнете сиренето леко, за да може медът да проникне възможно най-дълбоко в срезовете.
  3.  Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие. Сложехе розмарина и щом мазнината се ароматизира, сложете сиренето с меда надолу. Обърнете го няколко пъти, така че да се зачерви и от двете страни.
  4.  След като сиренето се зачерви, добавете лешниците в тигана и ги оставете да се запържат леко.
  5.  Прехвърлете сиренето в съда, в който ще го поднесете, а лешниците оваляйте добре в карамелизирания мед в тигана.
  6.  Разпределете ги върху сиренето, гарнирайте със сладко от боровинки за допълнителен аромат и сервирайте с препечени филийки или брускети по желание.

Внимание: Съдържа сирене Бри, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа лешници, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти