
2 консерви маслен боб (по 400 г)
1 консерва филе риба тон (160 г)
1 пушена скумрия
400 г чери домати (различни цветове)
1/2 глава червен лук
1 стрък стеблена целина
2 скилидки чесън
20 г кедрови ядки
50 мл студен пресован зехтин
1 с. л. светъл балсамов оцет
1 чабата
1/2 ч. л. сух девесил
сол и черен пипер на вкус
пресен девесил за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на филийки и го запечете до златисто - за 10 минути. Извадете филийките и ги натрийте добре със скилидките чесън.
Обезкостете скумрията. Отцедете боба и рибата тон. Разполовете доматите, а лука нарежете на ситно.
Обелете целината и я нарежете на кубчета. Смесете зехтина и оцета в купа. Прибавете стрит сух девесил, сол и разбийте много добре.
В купа смесете боба, доматите, двата вида риба, целината и лука. Овкусете ги с дресинга, посолете и разбъркайте внимателно.
Сервирайте със запечени на сух тиган кедрови ядки, пресен девесил и запечения хляб.
Други рецепти:
Как се е появила шопската салата
Салата с краставици и малини
Салата "Капрезе" в нов вариант
Баварска картофена салата
По-полезната салата - с яйца