350 г безглутенови фетучини
2 с.л. зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън
1 малка червена люта чушка (bird eye)
200 г миди вонголе
250 г чери домати
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
1/2 ч.ч. листа босилек
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на пакета.
В тиган сипете зехтина и запържете в него на слаб огън нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и люта чушка за около 1 минута. Разрежете чери доматите на половинки, а след това ги смачкайте с ръце над тигана. Усилете огъня и разбъркайте. Добавете малко от водата от варенето на пастата. След това добавете предварително измитите под сутдена течаща вода миди вонголе (не използвайте миди с отворени черупки). Гответе 30 секунди и добавете бялото вино.
Щом всички миди в тигана се отворят, добавете фетучините като ги вадите с щипки от тенджерата. Добавете и малко вода от варенето. Накъсайте на едро листата босилек. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте за 10-20 секунди и дръпнете от огъня.
Сервирайте топли фетучини с вонголе, домати и босилек в дълбока чиния.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?