За качамака:
200 г царевичен грис за качамак
50 г пармезан
500 мл прясно мляко
175 г крем-сирене
50 г краве масло
сол и черен пипер
600 г замразени горски гъби
200 г луканка
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
1 с.л. балсамов оцет
80 г краве масло
30 мл олио
4 стръка магданоз
сол и черен пипер
трюфелово олио
Начин на приготвяне:
За гъбите загрейте олиото и ги запържете до златисто от всички страни. Добавете счуканата скилидка чесън, клонката розмарин, маслото, сол и черен пипер на вкус, както и балсамовия оцет. Гответе още 2-3 минути. Готовите гъби поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Нарежете луканката на филийки и я запържете на сух тиган. Трябва да стане златиста и хрупкава, отцедете върху салфетка. Накълцайте.
За качамака в тенджера кипнете млякото заедно с 500 мл вода, добавете маслото, сол и пипер на вкус, изсипете царевичния грис за качамак и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и смесете с крем сиренето и настъргания пармезан.
Сервирайте качамака, гарниран с гъбите и луканката. Поръсете с трюфел олио.
Прочетете още:
Царевичен хляб
Пикантна царевица на тиган
Лесна запържена царевица
Как да си сготвим с царевица
Вкусно телешко с чили