- 4 агнешки пържоли
- 2 стръка пресен розмарин
- 0.5 ч.л. сушен розмарин
- 0.25 ч.л. сушен босилек
- 3 стръка прясна мащерка
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- 0.5 връзка сибирски лук
- 50 мл балсамов оцет
- 130 мл пилешки бульон
- 1 глава лук
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пресните розмарин и мащерка на ситно. Нарежете и дивия лук. В купа смесете сухите розмарин и босилек заедно с пресните мащерка и розмарин. Добавете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте пържолите в подправките, от двете страни и ги оставете да престоят в маринатата 15 минути.
В тиган разтопете маслото и добавете 1 с.л. зехтин. Загрейте на средна температура и изпържете пържолите за по 3 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги увийте в алуминиево фолио или кухненска кърпа, за да се запазят топли.
В друг тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на тънки полумесеци лук за 2-3 минути. Добавете соса и остатъците от агнешките пържоли при лука. Добавете пилешкия бульон и балсамовия оцет и оставете соса да къкри 2-3 минути, докато се сгъсти.
Сервирайте по две агнешки пържоли на човек. Полейте със сос.
Рецепти с агнешко:
- Агнешко филе с бадемова коричка
- Агнешки шишчета
- Агнешко печено с дроб сарма
- Три изпитани рецепти с агнешко