Бутерки с луканка “Орехите”

Бутерки с луканка “Орехите”

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

бутер тесто - 800 гр.

добруджанска луканка Орехите - 230 гр.

кашкавал - 150 гр.

лютеница - 150 гр.

яйца - 1 бр.

Топли бутерки с луканка – представете си само какво ухание се носи от кухнята. Луканката мирише превъзходно, когато мине през огъня. А когато я съчетаем и с разтопен кашкавал, домашна лютеница и хрупкаво бутер тесто, разкошът е пълен. Да знаете само, че повече от две трудно ще изядете, защото засищат много добре.

Забелязали сме нещо интересно – хората масово възприемат сухите колбаси като краен продукт, като мезе. Рядко им хрумва да ги вложат в някоя рецепта, за да направят нещо ново и различно от тях. И когато изсъхнат в хладилника, защото не са били изядени, отиват директно в боклука, а това е безобразно разхищение.

Сухите мезета всъщност дават много възможности и най-голямото им предимство е характерният вкус, който придават заради подправките в тях. Показвали сме ви вече как да си направите гювече със сирене и луканка, зимна салата от кисело зеле със запържена луканка, кошнички от салам и още други вкуснотии. Тези бутерки с луканка “Орехите” са поредното доказателство в тази посока. Бутер тесто, добруджанска луканка “Орехите”, кашкавал и лютеница и след има-няма 30 минути закуската/следобедната закуска е готова. Макар че с две от тези бутерки и голяма чаша айрян човек може преспокойно да се нахрани и на обяд или вечеря.

Всички имаме моменти, когато не ни се готви и искаме нещо вкусно и направено набързо. Бутерки с луканка с идеалното решение.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

Разточете бутер тестото с малко брашно, разрежете на равни правоъгълници.

На едната страна на всеки правоъгълник сложете лютеница. Поръсете с настърган кашкавал и подредете по 3-4 парченца луканка.

Прегънете тестото и с вилица натиснете краищата, за да не се отворят по време на печенето.

Подредете бутерките с луканка в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с разбитото яйце и ги изпечете на 200 градуса до златист загар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол