Бисквитено руло

Бисквитено руло

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти
  • обикновени бисквити - 1 голям пакет - 1.89 лв
  • прясно мляко - 50 мл - 0.14 лв
  • масло - 200 гр - 5.27 лв
  • пудра захар - 100 гр - 0.52 лв
  • ванилена захар - 1 пакетче - 0.29 лв
  • лешници смлени - 100 гр - 4.70 лв
  • шипков мармалад - 200 гр - 1.11 лв

Всеки дом си има своята рецепта за бисквитено руло, но ние решихме да ви покажем нашата и да споделим как си го правим в кухнята на Mate Kitchen.

Това е лесен десерт, който е по силите на всеки начинаещ кулинар. Най-важното за него е да имате истински мармалад от шипки. Подчертаваме истински, защото на пазара има огромно разнообразие от шипкови мармалади, но, за жалост, в тях преобладават ябълките. Търсенето в магазинната мрежа по-скоро няма да даде резултат. За по-сигурно, си вземете шипкова мармалад от някой крайпътен търговец, когато пътувате. Ще познаете, че е истински по тъмния цвят и гладката текстура. Този с ябълки е по-зърнест, светъл и блудкав – и на вкус, и на цвят.

Останалото е просто следване на стъпките, описани в рецептата.

Тъй като обикновените бисквити на различните производители са с различна твърдост, ако видите, че не се навлажняват достатъчно от млякото, може да добавите още малко. Само внимавайте да не разредите прекалено, защото ще стане каша и няма да може да се задържи стегнато руло.

Ние направихме рулото с лешници, но какви да са ядките, е изцяло въпрос на лични предпочитания. С орехи също ще стане вкусно. Колкото по-ситно са натрошени, толкова по-фина ще е структурата на вашето бисквитено руло и по-лесно ще се завие.

Като всички подобни десерти, и този изисква малко търпение докато стегне в хладилника, но само около два часа. Ако бързате, може да го сложите в камерата, но после задължително го свалете на по-висока температура, защото иначе ще ви е трудно да го нарежете.

  1.  Натрошете бисквитите с машинка за мелене на орехи. Ако нямате, ги сложете в плик и ги начукайте с бутилка или чук за месо.
  2.  Изсипете затопленото мляко и разбъркайте.
  3.  Маслото трябва да е на стайна температура. Разбийте го с пудрата захар и ванилията докато стане на пухкав крем. Към него прибавете бисквитите и лешниците и разбъркайте.
  4.  Вземете парче алуминиево фолио във формата на правоъгълник и разстелете сместа върху него.
  5.  Намажете с мармалада, като го разпределяте равномерно, и завийте на руло с помощта на фолиото.
  6.  Оставете в хладилника да стегне за около 1-2- часа.
  7.  Нарежете готово руло на колелца и поднесете. Върху тях можете да настържете шоколад или шоколадова вафла.

Бележки

Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа лешници, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа обикновени бисквити, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти