Бананов сладолед с фъстъчено масло

Бананов сладолед с фъстъчено масло

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти
  • банани - 700 гр - 2.30 лв
  • фъстъчено масло - 100 гр - 1.71 лв
  • мед - 80 гр - 1.65 лв

Един от най-вкусните начини да оползотворите потъмнелите банани е като си направите този свеж бананов сладолед. Само три съставки – банани, фъстъчено масо и мед, а толкова много удоволствие. И е веган, и е здравословен, и е икономичен, и се прави лесно. Какво повече да иска човек от един десерт!

Неслучайно споменахме потъмнелите банани. Не че със свежи и твърди банани няма да се получи, тъкмо обратното. Но! Голямото предимство на старите банани е, че са по-сладки и по-ароматни. Ако сте купили повече и не сте успели да ги изядете, това е чудесен начин да ги претворите в нещо наистина запомнящо се. А може и целенасочено да си купите потъмнели банани. Знаете, че в някои магазини ги предлагат на по-ниска цена, защото вече не са така привлекателни. С нашата рецепта за бананов сладолед с фъстъчено масло просто ще ги спасите от боклука и ще предизвикате доволни усмивки вкъщи.

За приготвянето на този лесен сладолед ви е необходим единствено блендер. Той ще превърне бананите, фъстъченото масло и меда в пухкава еднородна смес. Оттам насетне е нужно търпение полученият крем да замръзне и да се превърне в сладолед. За да мине неусетно времето, може да го приготвите вечерта и на сутринта вече ще е готов.

Поднесете разхлаждащия бананов сладолед в красива купичка, с бисквитка или шоколадова пуричка, може би и пресни парченца плодове – истински домашен разкош.

Да ви е сладко!

  •  Обелете бананите, начупете ги и ги сложете в каната на блендера. Добавете меда и фъстъченото масло.
  •  Пасирайте всичко до гладка, хомогенна смес.
  •  Изсипете в пластмасова кутия и приберете във фризера за минимум 6 часа.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол