Вече повече от година Аз ям! от Градус обединява усилията и таланта на най-добрите готвачи, стилисти и фотографи на храна, за да предостави на потребителите интересни идеи за бързи и лесни ястия с най-достъпните продукти. Всички оригинални рецепти можете да отикриете на azyam.bg/recipes. Финалистът от първия сезон на Master Chef Аврам Големечков и екипът на Goodlife.bg създадоха над 90 авторски рецепти с Аз ям!, които ще ви представим в следващите седмици на нашата специална рубрика.
Карамелизиран лук и радичио със софийска наденица Аз ям!
Радичио или червена цикория е хрупкав зеленчук с деликатно горчив вкус. Интересен факт е, че се „страхува“ от светлината и предпочита да расте на тъмно.
В нашето меню, радичиото заема заслужено място, тъй като е здравословна и диетична храна, която подобрява храносмилането, намалява съдържанието на захар в кръвта и дава енергия.
Изберете радичио с малки и светли глави и светло жълти връхчета на листата. Съхранявайте я в хладилник, до 3-4 дни, за да е хрупкава.
Ние приготвихме Софийска наденица Аз ям! със свинско месо, като я съчетахме с радичио, червено грозде за цвят и пролетни подправки.
Ето рецептата и всички продукти за едно от най-лесните и достъпни ястия в нашата онлайн книга с рецепти на azyam.bg/recipes:
Необходими продукти:
- 2 бр. Софийска наденица Аз ям!
- 1 глава червен лук
- радичио
- грозде
- няколко стръка пресен розмарин
- кафява захар
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне:
Застиламе голяма тава с хартия за печене.
Разполовяваме наденицата и я подреждаме в тавата, а лукът и радичиото нарязваме и разпределяме равномерно около нея. Добавяме гроздето и розмарина, кафявата захар и сол на вкус, след което поливаме и с няколко лъжици зехтин.
Печем във фурна на 170 градуса за 30 минути.
Още вдъхновяващи рецепти можете да откриете на azyam/bg/recipes.
Вижте още:
Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати
Спагети пай с хамбургски салам