Лятото определено е най-подходящото време за приготвяне на барбекю.
Тъй като наденицата е главен герой, както в портофолиото от продукти на Аз ям!, така и на скарата, ще ти дадем няколко полезни съвета:
1. Месото трябва да се пече бавно на слаб огън.
2. Скарата трябва да е винаги добре почистена, защото засъхналите остатъци от храна съдържат бактерии.
3. Скарата не бива да е в съприкосновение с огъня, защото той може да придаде на продуктите вкус на изгоряло.
4. Огънят трябва да е приготвен отрано, за да изпечете продуктите върху жарта, а не върху пламъците.
5. Точната температура? Трябва да можете да задържате ръката си на 12 см от жарта за 3 секунди, без да усещате силно парене.
6. Не оставяйте готовите шишчета непокрити, ароматът веднага ще привлече насекомите.
А това е същинската част – рецепта за наденица Аз ям! със зеленчуци.
Можете да изберете от Родопска, Софийска и Македонска наденица или да съчетаете трите вкуса.
Необходими продукти:
3 бр. наденица Софийска, Македонска и/или Родопска наденица Аз ям!
варена царевица
3 бр. картофи
чери домати
жълта чушка
тиквички
Начин на приготвяне:
Картофите се изпържват в силно нагорещена мазнина.
На шишове последователно се нарждат зеленчуци и различни видове наденица Аз ям!.
Запичат се на барбекю или грил тиган за няколко минути.
Ястието се сервира с грилована царевица, пържените картофи и сос по желание.
Вижте още вкусни рецепти с кренвирши:
Вкусна наденичка с карамелизиран лук
Спагети пай с хамбургски салам
Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати