3 бр. Софийска наденица Аз ям!
1 кг кромид лук
1,5 л телешки бульон
олио
сол
черен пипер
червен пипер
За вкусна френска супа имаме няколко трика, които ти препоръчваме да приложиш, за да получиш перфектен резултат:
Готвенето й става бавно, на ниска температура. Напоследък „бавното“ е модерно – то ти носи повече наслада и ти дава шанс да изпипаш всеки детайл.
Припомни си старата печка на дърва в селската къща на баба ти – там яденето къкри с часове, докато всички съставки станат крехки и ароматите се смесят в перфектна комбинация. Бавното готвене изисква течност, но не твърде много, защото няма да се изпари.
Чашка сухо шери
Шери или Херес е ликьорно вино, чиято магия се крие в обработката след ферментация. След приключване на ферментацията, виното се подсилва с бренди. То произлиза от Херес де ла Фронтера, Испания, но ако го добавиш към френската рецепта, ще се изненадаш от резултата!
Френски сервиз
Въпреки, че в главите ни се е загнездила представата за изтънченост, когато става въпрос за френски ястия, ще те изненадаме, като ти споделим, че всъщност безупречната френска кухня се гради на простите селски ястия, а типичната маса често изглежда груба и недовършена. Глинени съдове, едро нарязани зеленчуци и дебела филия препеченa франзела ще придадат на трапезата типична френска визия.
Начин на приготвяне:
Надениците се накъсват на едри парчета и се запичат в сух тиган до зачервяване. В същия тиган се запържва и лукът, нарязан на едро, докато омекне. Бульонът можете да приготвите, като задушите телешко рагу с малко зеленчуци по избор или да използвате готов. Долива се постепенно към лука и се вари на бавен огън около 90 минути.
Накрая се добавя наденицата, сол, черен и червен пипер и се оставя да къкри на слаб огън за около 20 минути.
Супата се сервира с филия препечена франзела и запечен кашкавал.
- Бяла пица с гъби и кренвирши
- Чийз тост с телешки салам
- Шишчета с наденица и зеленчуци
- Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати