800 гр. кайма Аз ям!
2 бр. жълти тиквички
2 бр. зелени тиквички
2 бр. тъмно зелени тиквички
2 бр. бял патладжан
2 бр. лилав патладжан
2 бр. домат
350 гр. кашкавал
Всички сме чували онази реплика, която години наред ни се подхвърля от приятели уж между другото, че мечтаната жена е красива, умна, спестовна и може да готви мусака.
Е, предлагаме ти още една рецепта, с която ще впечатлиш всички.
В нагорещен тиган се запържват нарязаният лук и наситнен чесън, каймата и настърганите домати. Всичко се готви, докато каймата се раздели на зрънца. В тава се нареждат нарязаните на полумесеци тиквички и патладжан.
Всичко се залива с плънката от кайма, домати и лук. Пече се 25-30 минути на 180 градуса. Малко преди да е готова се поръсва с кашкавал и се допича за още 10 минути. Сервира се с нарязан на ситно магданоз.
Още тайни за муската виж тук >>>
- Бяла пица с гъби и кренвирши
- Чийз тост с телешки салам
- Шишчета с наденица и зеленчуци
- Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати