Лападът е една от ценните храни през пролетния сезон, от които не бива да се лишаваме и трябва да включваме редовно в менюто си.
Той безспорно е един от най-здравословните зеленчуци - наред с копривата и спанака, заради голямото си разнообразие на витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати.
Освен това лападът е без никакво наличие на мазнини, което го прави отличен за диетичното хранене.
[block]gallery-2767[/block]
В нашия архив от рецепти намерихме чудни идеи за вдъхновяващи ястия с властелина на пролетната кухня - лападът.
Представяме ви 11 от тях:
[block]talking_about[/block]
Зелена пролетна гозба с лапад, спанак и булгур
Пресни картофи на фурна с пресен лапад
Вита баница с пресен лук, лапад, и сирене
Здравословна супа с микс от зеленчуци
Приказна гозба в глинен съд: зрял фасул с лапад
Сарми с кайма и листа от лапад
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.