Рецептите от Hell's Kitchen България: Шоколадово суфле със сабайон

хелскичън
Снимка: NOVA

Един класически десерт, за който се изисква висше кулинарно майсторство. Но знаем, че вие ще сте справите, нищо, че не участвате в Hell's Kitchen България. 

Продукти:

200гр. краве масло

200гр. шоколад

160гр. захар

5 яйца

4 жълтъка (около 80гр.)

90гр брашно

Разтопяваме шоколада и краве масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добвяме преситеното брашно и бъркаме докато се усвои.

В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)

За сабайон:

Продукти:

2 яйца

30гр захар

90гр. бяло вино

Портокалова кора

Щипка кардамон

В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!

Още рецепти: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти