Един класически десерт, за който се изисква висше кулинарно майсторство. Но знаем, че вие ще сте справите, нищо, че не участвате в Hell's Kitchen България.
Продукти:
200гр. краве масло
200гр. шоколад
160гр. захар
5 яйца
4 жълтъка (около 80гр.)
90гр брашно
Разтопяваме шоколада и краве масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добвяме преситеното брашно и бъркаме докато се усвои.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)
За сабайон:
Продукти:
2 яйца
30гр захар
90гр. бяло вино
Портокалова кора
Щипка кардамон
В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!
Още рецепти:
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Стек Тартар със зеленчуци темпура и Понзу сос
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Агнешки котлети с полента и рататуи
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Миди Сен Жак върху рагу от гъби