Зловещи, практични, логични: 8 правила при пътуване на кралското семейство

Крал Чарлз III е на едно от традиционните пътувания за кралските - този път в Австралия. Анализаторите определят тази визита като една от традиционно най-тежките и има защо: преди броени часове той беше освиркан от австралийски сенатор, като поводът е познат - суверенитетът на Австралия.

Но тази визита е добър повод да си припомним едни от най-интересните правила от кралския етикет, свързани с пътуванията:

Кейт Мидълтън на Уимбълдън, принц Уилям на Евро 2024

Поне един черен аутфит

Историята на това правило е доста интересна. Когато новината за смъртта на крал Джордж VI достига тогавашната принцеса Елизабет, тя е на пътуване в Кения. В куфарите си обаче предстоящата кралица няма нито един черен аутфит, с който да се появи на публично място и да покаже, че е в траур, стъпвайки на родна земя. Така се стига до пардоксалната ситуация, в която на покойната кралица й се е наложило да чака в самолета, докато й донесат тоалет в черно.

Преобличане в последния момент

Чудили ли сте се някога защо членовете на кралското семейство изглеждат толкова добре след дълъг полет? Това е така, защото се преобличат непосредствено преди да слязат от самолета. Причината за това е много проста. Кралският експерт Марсия Муди разкрива, че целта е дрехите да не изглеждат намачкани, по тях да няма петна от храни и напитки.

Уважение към домакините

Това вероятно е най-логичното правило - членовете на кралското семейство са задължени да научат поздрави и ключови фрази от езика на местните, при които са на визита. Тоалетът не прави изключение. Много често виждаме членовете на кралското семейство в традиционни облекла на местните жители и това също е част от протокола. 

Тези 10 храни са забранени за крал Чарлз

Пътувания с националния превозвач

Друго правило, което кралското семейство спазва, е да пътува с Британските авиолинии, когато маршрутът го позволява. Това правило обаче е гъвкаво, тъй като невинаги обстоятелствата го позволяват. Така например, когато принц Уилям и Кейт пътуваха за Пакистан, избраха друга авиолиния от съображения за сигурност. 

Това правило обаче важи само за официалните пътувания. Когато кралските особи са на почивка, могат да пътуват с всяка авиокомпания. 

Без децата на борда

Да не летят с наследниците си, е най-нарушаваното правило. Най-честите "нарушители" са принц Уилям и Кейт Мидълтън, които редовно пътуват с принц Джордж и принцеса Шарлот. 

Всъщност причината за съществуването на това правило е доста зловеща. Ако самолетът се разбие, поне някой от престолонаследниците трябва да оцелее. Това правило има и решение - родители и деца просто трябва да пътуват отделно, с различни полети. 

Квалифициран персонал

С кралското семейство пътуват най-добрите фризьори, стилисти, охранители, детегледачи... Списъкът е дълъг и съвсем логичен - за да е успешно едно пътуване, са нужни най-добрите експерти във всяка сфера.

Пътуването не трябва да продължава повече от 2 седмици

Това е сравнително ново правило, тъй като в недалечното минало членовете на кралското семейство пътуваха цели месеци. Днес ограничението е до 2 седмици, което означава, че понякога се налага да се съвместяват повече от няколко ангажимента в един и същи ден

Банки с кръв

Това е най-странното правило от всички - в самолета с всеки монарх пътуват и банки с неговата собствена кръв. Така, ако се наложи кръвопрелитие на някой от членовете на кралското семейство, то може да се осъществи. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти