За да сме красиви и здрави: Защо трябва да си лягаме в 22:00 ч.?

В днешния забързан свят може да е лесно да пренебрегнем важността на добрия нощен сън. С толкова много изисквания към нашето време и енергия, може да бъде изкушаващо да останем до късно и да изгорим среднощните си сили.

Изследванията обаче показват, че лягането в разумен час, като 22:00 или 22:00, може да има дълбоко въздействие върху цялостното ни здраве и благополучие, включително красотата ни. Едно от най-очевидните предимства на лягането в 22:00 е, че позволява на телата ни да получат почивката и подмладяването, от което се нуждаят. По време на сън тялото ни възстановява и регенерира клетките, което позволява на кожата ни да изглежда по-млада и по-сияйна.

Защо орехите преди сън са добра идея (и кои храни да избягвате на всяка цена)

Без достатъчно сън кожата ни може да изглежда скучна и уморена, което ни кара да изглеждаме по-стари, отколкото сме в действителност. В допълнение към подобряването на кожата ни, лягането в 22:00 часа също може да помогне за регулирането на нашите хормони, които играят ключова роля за цялостното ни здраве и красота. Когато не спим достатъчно, нашите хормони могат да се дисбалансират, което води до проблеми като акне, косопад и наддаване на тегло. Като даваме приоритет на добрия нощен сън, можем да помогнем да поддържаме хормоните си под контрол и да поддържаме здрав, младежки вид.

Полезните и вредните пози за сън при болки в кръста

Освен това лягането в 22:00 часа също може да има положително въздействие върху психичното ни здраве. Лишаването от сън е свързано с повишен стрес, безпокойство и депресия, всички от които могат да окажат влияние върху цялостното ни благосъстояние. Като си почиваме достатъчно, можем да помогнем за защитата на психичното си здраве и да поддържаме положителен възглед за живота.

Така че, ако искате да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин, важно е лягането в 22:00 да стане приоритет. Като дадете приоритет на добрия нощен сън, можете да подобрите кожата си, да регулирате хормоните си и да защитите психичното си здраве. Така че, оставете телефона си, изключете телевизора и отидете в спалнята в 22:00 - вашето тяло и красота ще ви благодарят за това.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти