Започна кандидатстването за наградите на Съвета на жените в бизнеса в България

Съвет на жените в бизнеса в България
Снимка: Съвет на жените в бизнеса в България

Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) обяви старта на приема на кандидатури за Националните награди за вдъхновяващите постижения в областта на многообразието, равнопоставеността и приобщаването на работното място и в обществото. Участието е безплатно, а кандидатури се приемат до 20 октомври 2024 г. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 21 ноември 2024 г.

В партньорство с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за трета поредна година СЖББ дава платформа за вдъхновяващите инициативи, които трансформират работната среда и обществото в място, където всеки е значим и ценен. Двете организации насърчават разнообразието и приобщаването като основни принципи и добрите практики, които осигуряват равни възможности за всички независимо от пол, раса, възраст, произход или образование и създават условия, в които дискриминацията няма място.

Съветът на жените в бизнеса и NOVA.bg – с вдъхновение към многообразието, равнопоставеността и приобщаването

„Чрез тази инициатива Съветът на жените в бизнеса в България показа, че приемането на многообразието на работното място и налагането на равни условия за кариерно развитие и овластяването на жените, младите хора и тези от различни уязвими групи в обществото не са само красиви думи, а политика, която се прилага на практика от все повече компании. ЕИБ, като банка на Европейския съюз, вярва, че приобщаващата работна среда прави трудовите колективи по-успешни както в полза на компанията, така и на икономиката и на цялото общество“, заяви Кириакос Какурис, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка.

„За поредна година, заедно с нашите партньори от ЕИБ, ще имаме възможността да отличим организациите, които с пример и решителност доказват, че многообразието не е само етичен и социален ангажимент, а важен елемент от успешното и устойчиво развитие. Вярваме, че тази тема е от ключово значение както за бизнеса, така и за цялото ни общество. Отличавайки добрите примери, ние не само подчертаваме важността на приобщаването като фактор за успех и иновации в компаниите, но и насърчаваме разпространението на работещи практики, които могат да доведат до по-справедливо и устойчиво бъдеще за всички. Очаквам с нетърпение да се запознаем с новите лица и инициативи, които ще допринесат за промяната, която всички искаме да видим“, споделя Цветанка Минчева, председател на Управителния съвет на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. Истории на успех (ПЪРВА ЧАСТ)

Не пропускайте възможността да представите вашите успехи и да бъдете сред отличените!

Кой може да участва в конкурса?

В конкурсната процедура могат да участват личности, компании и организации, които осъществяват дейност на територията на Република България или ефектът от дейността им се реализира на територията на страната чрез подаване на формуляр за участие, съгласно описаната в регламента процедура.

Кои са категориите?

Конкурсът учредява награди в следните 4 категории, в които ще се приемат номинации:

1. Вдъхновяваща инициатива за многообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място

В тази категория ще отличим инициативите на компании и организации в България, които активно промотират и изграждат култура на приобщаване на работното място и недопускане на дискриминация. Ще бъдат връчени три отделни награди  - за голяма компания, за малка и/или средна компания, както и за НПО.

2. Вдъхновяваща инициатива за преодоляване на стереотипните нагласи и приобщаване на малцинствените групи и хора с увреждания

Категорията ще отличи организацията с най-успешна и вдъхновяваща програма и/или инициатива за пълноценна и всеобхватна интеграция, социализация и адаптация на малцинствените групи и хората с увреждания в България.

Как конкурсът на СЖББ за многообразие, равнопоставеност и приобщаване създава промяна (ВТОРА ЧАСТ)

3. Вдъхновяваща инициатива за интеграция на младите хора и реализиране на потенциала им в България.

Категорията има за цел да популяризира и отличи добрите и вдъхновяващи програми (стажантски, практикански, менторски и други) в страната ни, чиято основна цел е привличане, задържане, мотивация и реализация на младите хора в България.

4. Вдъхновяваща инициатива за овластяване на следващото поколение жени таланти в бизнеса.

В тази част на конкурса ще наградим добрите практики и програми, които имат за цел насърчаването на професионалното и личностното развитие на жените в бизнеса, израстването им в мениджърски и лидерски позиции, утвърждаването им като успешни и вдъхновяващи ръководители.

В категорията ще бъде връчена и допълнителна награда за вдъхновяваща инициатива на технологична компания в България.

Една от всички участвали инициативи ще получи Отличителен знак на СЖББ за изключителни постижения за изграждане на многообразна и приобщаваща среда.

Цялата информация за конкурса, пълният текст на регламента, отделните формуляри за всяка категория и начин за кандидатстване, можете да намерите на сайта на наградите:

Всички формуляри за участие в конкурсната процедура „ВДЪХНОВЯВАЩИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА МНОГООБРАЗИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ПРИОБЩАВАНЕ“ и допълнителните материали към тях се подават на имейл адрес  office@womeninbusiness.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти