Съвети за пролетно почистване - II част

чистене почистване
Снимка: Thinkstock

Понякога на помощ за пролетното почистване идват идеи, които ви се струват абсурдни. Такива съвети вашата майка няма да ви даде никога, но въпреки това, те с основание могат да се използват, защото вършат работа. 

Много хора си мислят, че почистването на стените с мокър парцал е най-добрия вариант, но всъщност суха микрофибърна кърпа би ви свършила по-добра работа. Останалите по-малки повърхности, като дръжки например, също се почистват с микрофибърна кърпа, но напоена с почистващ препарат.

В началото на пролетта няма нищо по-приятно от топлия пролетен въздух, идващ през отворените прозорци. За да се отървем от зимния задух и от натрупаната миризма в стаите, може да използваме восъчна свещ от натурален пчелен восък с мек аромат за прочистване на въздуха. Много подходящи са свещите с ухание на лавандула и нотка пчелен нюанс, идващ от натуралната съставка.

Тъй като през зимата много акари са се заселили неусетно в килима ви, добре е да го поръсите със сода за хляб, преди да пуснете прахосмукачката. Това едновременно ще освежи цвета му и ще унищожи голяма част от колонията домашни акари в него.

Ако малкото ви съкровище е оставило автографа си от пастел върху стената в хола, не се безпокойте и не му се карайте, а забършете "шедьовъра" на малкия Пикасо с паста за зъби, намазана върху мокра салфетка.

Разтъркайте петното, но без да образувате пяна от пастата. Тази техника може да се приложи и за почистване на хромирани повърхности в банята. Третирани с най-обикновена паст за зъби, хромираните части ще заблестят.

чистене почистване
Снимка: Thinkstock

"Отглеждате" мухъл и плесен във вашата баня, но това не ви харесва особено? И за това има решение, при това с опияняващ ефект. На помощ идва водката. Напръскайте засегнатите участъци с водка, а киселините в нея ще проникнат в мръсотията. Оставете да действа 10-15 минути, след което почистете със суха памучна кърпа. 

За елегантен завършек на цялостното почистване на дома, ви предлагаме Edna идея.

Нищо не може да създаде повече пролетно настроение от една ваза със свежи цветя на вашия плот. Може да декорирате и с цъфнали клонки или стръкчета зелена трева. А за допълнителен ефект, запалете няколко свещи от пчелен восък с мек, завладяващ или успокояващ аромат

чистене почистване
Снимка: Thinkstock

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти