Всички са луди по него! Ето как да си направим нашумелия дубайски шоколад

Ако сте редовен потребител на социалните мрежи, вероятно вече сте чували за новата сладкарска мания, която завладява интернет - „дубайският шоколад“. Това не е просто обикновен десерт, а истинско гастрономическо изживяване, което променя представите ни за сладките удоволствия. Този изкусителен деликатес се отличава със своя уникален състав и неповторим вкус, който вече е завладял сърцата на хиляди фенове по света.

Какво е „дубайски шоколад“?

За разлика от обичайните шоколадови десерти, които сме свикнали да опитваме, „дубайският шоколад“ включва необичайна и изискана комбинация от съставки. Той съчетава три вида шоколад, като специалният акцент пада върху шамфъстъците – съставка, която рядко се среща в сладкишите, но тук играе главна роля. Това придава на шоколада уникален и екзотичен вкус, който привлича вниманието на всеки, който го опита.

Как да си приготвим „дубайски шоколад“ вкъщи?

Една от причините, поради която „дубайският шоколад“ е толкова популярен, е фактът, че можете лесно да го приготвите сами у дома. Ето как:

Необходими продукти:

  • 1 шоколад без захар
  • 1 шоколад с 80% какао
  • 1 бял шоколад
  • 150 г кадаиф
  • 80 г масло
  • 200 г пистачио крем 

Инструкции за приготвяне:

  • Разтопяване на шоколада: Започнете с разтапянето на шоколадите. Вземете половината от разтопения шоколад и го изсипете в гумена форма. Поставете го в хладилника, за да се стегне.
  • Приготвяне на кадаифа: Докато шоколадът се охлажда, запечете кадаифа в тиган с маслото до златисто. След като е готов, го смесете с пистачио крема.
  • Сглобяване на десерта: Извадете формата с охладения шоколад от хладилника и добавете сместа от кадаиф и пистачио крем. Залейте с останалия разтопен шоколад и отново поставете във фризера или хладилника, докато се стегне напълно.
5 здравословни факта за тъмния шоколад

Защо „дубайският шоколад“ е толкова популярен?

Тайната на успеха на този десерт се крие в неговата екзотичност. Шамфъстъците, които по принцип не се срещат често в сладкарските изделия, придават на шоколада изискан и неповторим вкус. Освен това, комбинацията от три вида шоколад и хрупкав кадаиф създава текстурна хармония, която събужда сетивата.

С всяка хапка „дубайският шоколад“ ви пренася в един свят на лукс и наслада, което обяснява защо толкова много хора по света са полудели по него. Независимо дали сте почитател на класическите десерти или търсите нещо ново и различно, този шоколад със сигурност ще задоволи вашите кулинарни желания.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти