Връзка в преход: Историята на Джейн и Лав

Джейн от Украйна и Лав (от любов. love - бел.ред.) от Тайланд се влюбват силно един в друг, без да подозират за предстоящите обрати. Джейн претърпява промяна на пола от мъж към жена месеци скед началото на връзката им. Лав подкрепя промяната и се мести с Джейн в Киев. Когато Русия нахлува в страната, двойката трябва да реши накъде да продължи. Споделяйки сложното си пътуване в социалните медии, те се ориентират към брака и нов живот като бежанци в неизвестното бъдеще. Журалистите от The Voice of America (VOA) ни разказват историята на Джейн и Любов в поредицата "52 documentaty".

"Запознахме се в Банкок. И имахме една сложна връзка В случай, че не знаете, ние сме двойка.", казва Джейн от Украйна за връзката си с Лав.

"Бяхме заедно от около 3 години, преди да реша да живея с Джейн в Украйна. Работехме в Украйна и на 24 февруари, войната дойде в страната ни.", разказва Лав.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Voice of America (@voanews)

"Когато бяхме с Лав в Украйна, направихме няколко видеоклипа. Бях облечен като жена. И тогава казах на моето семейство, просто искам да бъда такъв. Като жена." Така стартира кариерата им в социалните мрежи и личният преход на Джейн.

"Исках да им кажа всичко и да попитам дали могат да приемат, че Джейн е такава. Че Джейн е трансджендър", споделя Лав.

Войната ги заварва напълно неподготвени в Украйна малко след като са се оженили и са взели брачно свидетелство. Опитват се да емигрират в Тайланд като бежанци, но Джейн има проблеми със своя статут, понеже по документи се води мъж и трябва да остане в страната си, ако се наложи да го повикат в армията.

Lbgtq
Снимка: iStock

Джейн развива депресия, от която страда от дете, но състоянието му се влошава със старта на войната и невъзможността да живее свободно.

Междувременно техният канал в Youtube се развива и те получават много подкрепа от своите последователи.

След няколко месеца в Украйна Джейн получава разрешение да напусне страната си, тъй като по лекарска преценка не е годен да постъпи в армията, поради наличие на женски бюст.

Двамата напускат Украйна и се установяват в Женева, Швейцария. Там получават всякакъв вид подкрепа като емигранти и специално Джейн като трансджендър. Лав започва да работи като класически Тай масажист и двамата развиват кариерата си в социалните мрежи.

Цялата им история е във видеото по-горе!

.

 

.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти