Време за четене: „Последните момичета” е психо трилър, който държи в напрежение до финалната страница

гора силует
Снимка: iStock

Преди десет години колежанката Куинси Карпентър отива на ваканция с петима приятели и се връща сама: единствената оцеляла от инцидент, достоен за филм на ужасите. В миг тя се превръща в член на клуб, към който никой не иска да принадлежи – група оцелели, познати като „Последните момичета”.

Лиза, изгубила девет състудентки от университетския женски клуб, убити с нож от изпаднал възпитаник на колежа; Сам, сблъскала се с Мъжа с чувала по време на смяната си в „Найтлайт Ин”; а сега и Куинси, която тича окървавена през гората, за да избяга от Пайн Котидж и мъжа, за когото говори само като за „Него”. И трите се опитват да оставят кошмарите зад гърба си, и въпреки опитите на медиите да ги съберат в ексклузивно предаване, те никога не се срещат.

Към момента Куинси се справя добре – може би дори страхотно, благодарение на предписания ксанакс. Има си грижовен (почти) годеник – Джеф, популярен блог за домашни сладкиши, прекрасен апартамент и терапевтично присъствие в лицето на Куп – полицаят, спасил живота ѝ преди толкова много години. Паметта ѝ дори не ѝ позволява да си припомни събитията от онази нощ: миналото е дълбоко заровено.

Поне докато Лиза, първата от Последните момичета, е открита мъртва във ваната си, с прерязани вени, а втората, Сам, се появява на прага на Куинси. Профучавайки през живота на Куинси като вихър, Сам явно възнамерява да я накара да изживее отново миналото, с все по-тежки последици. Всички те карат Куинси да се запита защо всъщност я търси Сам.

А когато на бял свят излизат нови подробности за смъртта на Лиза, животът на Куинси се превръща в надпревара с времето, докато се опитва да отдели истините на Сам от лъжите ѝ, да се изплъзне на полицията и настървените репортери, и – най-важното – да си спомни какво всъщност се е случило в Пайн Котидж, преди започнатото там преди десет години да бъде довършено.

Мистериозният трилър „Последните момичета” на Райли Сейгър e на книжния пазар у нас от издателство Locus Publishing.

книга Locus Publishing
Снимка: Locus Publishing

„С майсторското си перо Сейгър ни държи в напрежение и неведение до последната страница. Изключително свеж талант в сферата на психологическия съспенс.“ - Kirkus Reviews

„Тази супер напрегната, смразяваща кръвта мистерия навява сравнения с друг майстор на жанра, Джилиън Флин. Читателите няма да посмеят да спят на тъмно.“ - ShelfAwareness

„Последните момичета“ имат нужда от вас. Вземете тази книга. Обещавам ви, ще ви се иска да разгръщате страниците все по-бързо... Последните момичета се държат мъжки, както подобава на всеки оцеляващ. Има и изненади – хитроумни, зловещи, непредвидими. Дори да ви се прииска да зарежете зловещата история, продължете. Това е най-добрият криминален роман, който съм чела.“ - Лиса Гарднър

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти