Вкусът на Лазаровден: 3 идеи за празнични рецепти

Лазаровден е от християнските празници, които всяка година празнуваме на различна дата. Въпреки че денят се изменя и се отбелязва съботата преди Цветница, традициите за празника са едни и същи и се предават от поколение на поколение. Празничната трапеза не остава по-назад - и за нея има стари обичаи.

На Лазаровден трапезата трябва да е отрупана с най-разнообразни празнични блюда, кое от кое по-вкусни и сладки.

Добре е да се похапват постни храни - питка, баница, плодове, зеленчуци.

Кои са най-полезните пролетни зеленчуци

Празникът традиционно се посреща с празнична пита, мед и варени яйца. Тъй като на този ден младите момичета лазаруват, домакините трябва да са подготвени и с пресни яйца и плодове, с които да дарят лазарките.

За празника днес се приготвят и ястия с коприва, лапад или киселец, защото зеленият им цвят се свързва с пролетта, както и самия празник. Най-популярни са витите баници, а на много места в страната приготвят джуркана коприва и пролетна бурания.

Днес ще ви дадем 3 идеи за безмесно пролетно меню в духа на празника.

Ето и как да си ги направите:

<<<Към рецептите>>>

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти