Днес при мисълта за течен шоколад в мисълта ни изникват няколко известни марки, които можем да намерим по магазините. Преди време обаче течният шоколад не се намираше в стъклени бурканчета по рафтовете в супермаркетите, а се забъркваше вкъщи.
Вкусът на домашния течен шоколад от онова време е леко позабравен и по-различен от купения, но е останал в съзнанието на много хора като мил спомен от детството. Затова днес решихме да ви припомним старата рецепта за домашен течен шоколад. Тя не е никак трудна и изисква малко продукти. Освен това можете да бъдете сигурни, че в забърканата сладка смес няма никакви съставки с неизвестен и съмнителен произход.
Необходими продукти:
- 250 гр сухо мляко
- 2 с. л. какао
- 250 мл прясно мляко
- 200 гр пудра захар
- 125гр масло
- 1 ванилия
Прочети също:
- Като в детството: 5 рецепти за любими български закуски
- Три любими бабини рецепти за бухтички от нашето детство
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- С аромат на печени чушки и детство: 3 рецепти, които ще ви накарат да си оближете пръстите!
- Като едно време: Тайните на баба за вкусни гозби и запръжки
- Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон