Пътят на любимите колбаси – от поколение на поколение
Да бъдем честни – от сетивата ни вкусът и обонянието са най-асоциативни. Те будят спомени, ваят образи, палят въображението и създават мечти. Така, както дъхът на прясно окосена трева буди картини от детството на село, така и вкусът на закуска с любим колбас ни подсеща за ранните утрини, когато баба или мама са ни оставили филия с масло и салам на масата. Да не забравяме и за саламените колелца, към които сме посягали с нетърпение на празничната трапеза. И знаете ли какво? Този вкус е още тук - богат, пълен и носещ неизменния аромат на хубавия колбас, на спомени от детството, вкусът на Тандем.
След като вече сме тръгнали на пътешествие в спомените, нека разкажем и за пътешествието на Тандем. Двамата братя Кирил и Тодор Вътеви през 1993г. се впускат в приключението и мисията да предлагат най-вкусните колбаси, да опаковат спомените от детството, които всяко поколение да създава и да търси с наслада и днес, и след години. Бизнес моделът на братята е ясен – да предлагат колбаси, които обичат. Такива, каквито биха давали на своите деца и биха сервирали на собствената си трапеза. С тази мисия братя Вътеви стартират своя бизнес с два трабанта и касетка с колбаси. Днес компанията вече може гордо да се опре на 30-годишна история и да се похвали с две предприятия и собствена логистика.
Заложили своите ценности и идеи преди точно 30 години, семейство Вътеви предават мисията на добрия вкус от поколение на поколение. С безкомпромисното качество и винаги стъпили на най-модерното в технологиите и иновациите, те разгръщат своето портфолио, като днес предлагат не само месни колбаси и деликатеси с висок ценови и качествен сегмент, а от 2019 вече започват да работят и с млечни продукти. Под знамето на Тандем вече могат да се намерят и отлични кашкавали, сирена и крем сирена. Винаги пресни, вкусни, истински – вкус, който се помни. Такъв, който децата днес ще поставят на масата като родители на техните деца утре.
Именно тази приемственост между поколенията, винаги водена от целта да се предлагат висококачествени и вкусни колбаси, а вече и млечни продукти, виждаме и залегнала във философията на Тандем. Следващото поколение Вътеви, децата на Кирил – Богдана и Дамян, заемат ръководните позиции в компанията и работят за все по-разширяващото се нейно присъствие на външния пазар. А философията на Тандем „от поколение на поколение” излиза и извън рамките на страната, като прокарва мост между поколенията без граници.
На 8 декември Тандем отбелязва 30-ия си рожден ден и за да отпразнува празника подобаващо, представя серия от юбилейни продукти, с които предава „вкусът на 30 години Тандем”. За да създаде още топли мигове на уют, на усещане за дом, на спомени, които ще бъдат събуждани винаги, когато познатият и любим вкус присъства на масата.