Вижте как биха изглеждали днес принцеса Даяна, Фреди Меркюри и още легендарни личности

колаж Фреди Меркюри принцеса Даяна Ейми Уайнхаус
Снимка: Getty

Чудили ли сте се как биха изглеждали днес принцеса Даяна, Фреди Меркюри и Джон Ленън, ако бяха живи? Или дори Мадона, без да претърпи всички намеси на пластичната хирургия по себе си?

Има и още като вас - турският фотограф и художник Алпер Йесилтас не само се замисля върху въпроса, но и с помощта на изкуствен интелект решава да пресъздаде външния вид на известни личности, върху който времето оставя отпечатъка си. Той нарича серията от изображения „Сякаш нищо не се е случило“ (As If Nothing Happened).

„Зад този проект стои въпросът „как биха изглеждали те, ако не им се бяха случили някои големи събития“. Нямам търпение за вашата обратна връзка и предложения“, пише Йесилтас към всеки от постовете.

Серията от реалистични изображения фотографът от Истанбул започва с Майкъл Джаксън, преминава през Фреди Меркюри и стига до звезди, които загубихме сравнително наскоро, като Ейми Уайнхаус и Пол Уокър.

Една от най-любопитните интерпретации на Йесилтас е тази на Бийтълс – до живите легенди Пол Маккартни и Ринго Стар той поставя реалистични възрастни версии на покойните Джон Ленън и Джордж Харисън.

„Когато започнах да се занимавам с технологии, видях какво мога да направя и се замислих какво ще ме направи най-щастлив“, разказва Йесилтас за началото на „Сякаш нищо не се е случило“ и добавя: „Исках да видя някои от хората, които ми липсваха, и така се появи този проект.“

Вижте още от творбите на Алпер Йесилтас в галерията тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти