United Media и Nova TV (Хърватия) бяха домакини на полуфиналния кръг за международните награди EMMY®

За трета поредна година United Media, част от водещата телекомуникационна и медийна компания United Group, е домакин на престижното събитие. То се проведе успоредно с филмовия фестивал в Пула, като по този начин бе изразено признание към успеха на Хърватия в областта на националните и международните телевизионни продукции.

п
Снимка: NOVA

Nova TV (Хърватия) и United Media събраха многобройни професионалисти от света на телевизията, продуцентството и творческата индустрия. Членове на тазгодишното жури бяха Агапи Кефалогиани, оперативен мениджър на каналите Novacinema в рамките на Nova TV в Гърция, Зринка Янков, главен редактор на Nova TV (Хърватия), както и актьори в множество телевизионни и филмови хитови продукции: Момчило Оташевич, Славко Собин, Алмир Курт и Ивана Рошчич.

Изпълненията на актьорите бяха оценявани и от опитните известни режисьори Даниел Кушан и Йосип Жуван, продуцента Ивана Василина, сценариста, продуцента и актриса Ники Бом. Директор „Продажби на оригинално съдържание и копродукция“ на United Media Татяна Павлович, която е и член на Международната академия за телевизионно изкуство и наука, се присъедини към журито за полуфиналната оценка в категорията „Най-добро актьорско изпълнение“.

п
Снимка: NOVA

Финалистите във всички 16 категории ще бъдат избрани през септември, а носителите на 52-рата международна награда EMMY® ще бъдат обявени на 25 ноември в Ню Йорк.

След полуфиналния кръг на журиране последва незабравима звездна вечер, домакин на която беше телевизионната водеща и звезда на Nova TV (Хърватия) Миа Ковачич.

п
Снимка: NOVA

Nova TV (Хърватия) и United Media поканиха на официална галавечеря в замъка Пула „Кащел“ професионалисти от света на телевизията и творческата индустрия, представители на град Пула и филмовия фестивал в Пула. Събитие, което за пореден път потвърди отличните позиции на Хърватия като дестинация за национални и международни телевизионни продукции.

„United Group се гордее, че е част от творческата общност и чества тази вечер изключителните постижения в областта на телевизионната продукция. Нашето медийно подразделение United Media е продуцирало над 40 сериала, които имат силен отзвук сред нашата аудитория и извън нея. Продукциите ни са адаптирани и продадени в повече от 60 държави по света, което показва, че стремежът към висококачествено писане и разказване на истории е това, което прави това съдържание актуално. Ще продължим да работим с най-добрите в творческата индустрия, за да не спираме да вдъхновяваме“, заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group и член на Международната академия за телевизионно изкуство и наука.

п
Снимка: NOVA

„Югоизточна Европа се превърна във важен творчески център за разказване на интересни истории. Ние в United Media произвеждаме повече от 40 хил. часа оригинално съдържание годишно, което достига до пазар от 40 млн. души по над 50 телевизионни канала. Станахме предпочитан партньор за телевизионни продукции в региона и ще продължим да инвестираме в местно качествено съдържание“, поясни Александра Суботич, главен изпълнителен директор на United Media.

п
Снимка: NOVA

„Благодаря на нашия домакин Виктория Боклаг и нейния прекрасен екип, че за пореден път организираха журиране в полуфинален кръг, този път в красивия град Пула. Тези събития са неразделна част от конкурса за Международните награди EMMY®“, изказа благодарността си Натаниъл Брендел, директор на журито на EMMY® в Международната академия за телевизионни изкуства и науки.

United Media вярва, че насърчаването на младите таланти е важна част от устойчивата работа в творческата индустрия. Компанията активно насърчава развитието на нововъзникващите таланти в региона. Победителите в специализираните писателски конкурси се възползват от програми за менторство заедно с опитни колеги.

п
Снимка: NOVA

Една такава инициатива е програмата „Make the scene!“, организирана от United Media и филмовия фестивал в Пула. На гала събитието в Пула присъстваха и менторът на семинарите за развитие на сценарии, известният гръцки сценарист Никос Панайотопулос, както и уважаемите членове на журито на този конкурс - Горан Богдан, Наташа Булян и Мишо Могорович. Талантът с най-добър сценарий за телевизионен сериал получава награда от 10 000 евро и може да продължи да развива проекта си съвместно с United Media.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти