Баници, гювечета, пълнени чушки, таратор, сарми... Има толкова много ястия от националната ни кухня, които са ни любими, че със сигурност не можем да ги изброим!
Можем само да се гордеем с невероятно вкусните си ястия, които впечатляват дори и чужденците, а пък българите милеят по тях, когато живеят дълго в чужбина.
Знаем, че обичате да ги похапвате, но дали знаете от кой регион идват някои традиционни манджи или пък коя подправка ги прави толкова специфични и вкусни? Предлагаме ви да тествате познанията си за българската национална кухня със специалния тест на Quizz Box:
1. За кой край специфичен е чомлекът?
А) Добруджанския
Б) Пиринския
В) Шопския
Г) Варненския
Говорим си за...
2. Кой продукт е задължителен за катиното мезе?
А) Тиквички
Б) Домат
В) Месо
Г) Цедено кисело мляко
3. Какво е характерно за татарското кюфте?
А) Има пълнеж
Б) От агнешко и свинско месо е
В) Пикантно е
Г) Просто е по-голямо
4. Коя е българската алтернатива на италианската полента?
А) Яйца по панагюрски
Б) Славянски гювеч
В) Качамак
Г) Винен кебап
5. Коя подправка се слага на кебапчето?
А) Кимион
Б) Чубрица
В) И двете
Г) Нито една от двете
Проверете кои са верните отговори и колко от тях сте познали в галерията:
За още вкусно вдъхновение не пропускайте да следите специалната категория с рецепти на Edna.bg >>>
Още за четене:
- Като в детството: 5 рецепти за любими български закуски
- 10-те най-вкусни и обичани български ястия
- Три любими бабини рецепти за бухтички от нашето детство
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- Какво да сготвим с кисело зеле: 10 апетитни рецепти за студените дни
- С аромат на печени чушки и детство: 3 рецепти, които ще ви накарат да си оближете пръстите!
- Като едно време: Тайните на баба за вкусни гозби и запръжки
- Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон