Няма нищо по-българско, нашенско и традиционно от познатата ни още от детството зимнина - туршии, компоти, лютеница... И може да сме градски мацки, но това не значи, че не обичаме вкусните туршии.
Ако преди свързвахме подготовката на стерилизирани плодове и зеленчуци с дългите уикенди на село, през които всеки член на семейството участва в дългия процес на "стягане" на зимнината, то днес искаме нещата да ни се случват по-бързо, по-лесно, но с вкуса от едно време.
Несъмнено киселите краставички са любими и на малки, и на големи, особено когато са домашно приготвени. Макар да ни се струва, че тази дейност е елементарна, все още има много домакинства, които не съумяват да приготвят кисели краставички по вкуса си.
Ето защо днес ще разтворим пожълтелите бабини тефтери с рецепти и тайни хитрини и ще ви покажем кои са тайните за направата на най-вкусните и сполучливи кисели краставички:
Виж още: