Кюфтето е традиционно ястие от националната кухня, което се радва на особена почит у нас. Вариантите са основно с месо, но има и вегетариански кюфтета, които се правят от зеленчуци.
Кюфтетата от тиквички са леки и вкусни, но особено популярни са тези от картофи. Те имат толкова фенове, колкото и традиционният деликатес от смляно месо. Както повечето вегетариански ястия, това също се приготвя по-трудно, отколкото неговият аналог от месо.
Най-голямата трудност при приготвянето на картофени кюфтета идва при топлинната обработка. Разочарованието при пръсването на картофеното кюфте при пържене е чувство, което много често съпровожда първите опити в приготвянето на ястието. Каква е тайната на вкусните картофени кюфтета, как се подготвят, за да не се разпаднат при пържене, поемайки ароматите на пушещата мазнина? Ето една обещаваща рецепта.
Необходими продукти: 1 килограм картофи, 100 грама сирене, 1 глава лук, 1 яйце. Подправки - сол, черен пипер, чубрица и други на вкус. За панировка: 2 яйца и брашно.
А ето ги и триковете са вълшебно вкусни картофени кюфтета:
Прочетете още:
Тайните на идеално подправената кайма за кюфтета и кебапчета
Тайните трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни
Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика
Спрете да правите тези неща, когато готвите картофи