Тайната на най-вкусните и сполучливи картофени кюфтета

Кюфтето е традиционно ястие от националната кухня, което се радва на особена почит у нас. Вариантите са основно с месо, но има и вегетариански кюфтета, които се правят от зеленчуци.

Кюфтетата от тиквички са леки и вкусни, но особено популярни са тези от картофи. Те имат толкова фенове, колкото и традиционният деликатес от смляно месо. Както повечето вегетариански ястия, това също се приготвя по-трудно, отколкото неговият аналог от месо.

Най-голямата трудност при приготвянето на картофени кюфтета идва при топлинната обработка. Разочарованието при пръсването на картофеното кюфте при пържене е чувство, което много често съпровожда първите опити в приготвянето на ястието. Каква е тайната на вкусните картофени кюфтета, как се подготвят, за да не се разпаднат при пържене, поемайки ароматите на пушещата мазнина? Ето една обещаваща рецепта.

Необходими продукти: 1 килограм картофи, 100 грама сирене, 1 глава лук, 1 яйце. Подправки - сол, черен пипер, чубрица и други на вкус. За панировка: 2 яйца и брашно.

А ето ги и триковете са вълшебно вкусни картофени кюфтета:

Тайната на най-вкусните и сполучливи картофени кюфтета

Прочетете още:

Тайните на идеално подправената кайма за кюфтета и кебапчета

Тайните трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни

Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика

Спрете да правите тези неща, когато готвите картофи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти