Тайната на доброто планиране: 7 причини да започнете да водите дневник още днес

дневник
Снимка: iStock

Покрай края на всяка година и началото на новата сигурно все по-често чувате колко бързо лети времето. Освен добре познато клише, тази мисъл може да се превърне в източник на стрес и напрежение за много хора.

Имате ли чувството, че времето ви се изплъзва, все не ви достига за нещо и просто трудно балансирате между многото си задължения?

А накрая може би се появява и тревожната мисъл, че всъщност не сте свършили нищо значително. И докато се усетите, идва нов ден на тревога и жонглиране между десетки задачи.

Друг път може би се усещате, че повтаряте същите грешки, които сте допускали и в миналото. Всъщност животът ни е изпълнен с много полезни уроци. И понякога, за да осъзнаем и оценим какво ни се е случило, е добре да си го запишем.

Затова вашето оръжие по пътя към самоусъвършенстването е дневникът.

Воденето на дневник е проста практика, която подобрява умствената яснота, предлага способността да анализираме постигнатите успехи и може да помогне да постигнете целите си.

Дневникът ви може да има различни форми и тематика. В него можете да записвате случайни мисли, които ви идват, да вписвате за какво сте благодарни всеки ден и с какво се гордеете или да заложите на т.нар. планер за задачи и събития.

Освен това много хора следят личностното и физическото си развитие, като водят дневник на храненето, навиците, сънищата си или фитнес дневник.

Без значение какъв тип изберете, не забравяйте, че няма правилен или грешен подход. Всичко зависи от вас. Просто редовно отделяйте време, бъдете постоянни и се фокусирайте върху мислите и чувствата си.

7 чудесни ползи от воденето на дневник, които ще ви накарат да потърсите най-сладкия тефтер още сега, ще откриете в галерията:

7 причини да започнете да водите дневник още днес

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти