Специално

Съветът на жените в бизнеса и NOVA.bg – с вдъхновение към многообразието, равнопоставеността и приобщаването в бизнеса и обществото

Съветът на жените в бизнеса и NOVA.bg – с вдъхновение към многообразието, равнопоставеността и приобщаването в бизнеса и обществото
Снимка: iStock/Getty Images

Партньорството поставя на преден план добрите примери и практики, вече случващи се в България, за да подпомогне мултиплицирането им в по-голям мащаб

NOVA.bg е партньор на Съвета на жените в бизнеса в България в повишаване на информираността и даване на гласност на възможностите пред бизнеса и обществото за увеличаване на многообразието, равнопоставеността и приобщаването.

С фокус върху Националните награди на Съвета на жените в бизнеса, чието трето издание предстои тази есен, партньорството ще покаже вдъхновяващите инициативи в България, които правят обществото и бизнеса по-приобщаващи и равнопоставени за всички. На преден план ще бъдат изведени добрите практики с реални хора, истории и примери.

Снимка: Съвет на жените в България

Много проучвания показват, че на работното място разнообразните екипи са по-иновативни и креативни. Те включват хора с различен опит и светоглед, които могат да предложат нови идеи и неконвенциални решения. Те вземат по-добри бизнес решения до 87% от времето и два пъти по-бързо с до 60% по-добри резултати, показва проучване на Forbes.

Снимка: iStock/Getty Images

В обществото вече се случват позитивни промени в разбиването на стереотипите и приобщаването на различията. Виждаме редица инициативи за подкрепа и овластяване на жените в бизнеса – възможности за обучения, финансова подкрепа, създаване на контакти и др. Бизнесът подава ръка към традиционно маргинализираните общности и инвестира в привличането и интегрирането на хора с различни ментални и физически възможности. Виждаме и позиции, които традиционно са били само мъжки, днес вече отворени за жени – например в сектори като ИТ, производството и др.

Снимка: Съвет на жените в България

Но това е само първата крачка – има още много път напред.

Необходима е по-широка информираност и по-задълбочено разбиране на многообразието, равнопоставеността и приобщаването на практика. Обединявайки сили в това партньорство, NOVA.bg и Съветът на жените в България целят да запълнят тази празнина и да поставят фокус върху умножаването на добрите примери и практики в България. Многообразието, равнопоставеността и приобщаването стават все по-ключови за обществото, за успеха на бизнеса и за икономиката.

Снимка: Съвет на жените в България

В своята 11-годишна история, Съветът на жените в бизнеса в България е помогнал на стотици жени да преодолеят бариерите, стереотипите и да счупят „стъкления таван“, за да се развиват и да успяват. Като доброволческа организация с 240 индивидуални и корпоративни членове, днес тя не само осигурява необходимата подкрепа на жените в бизнеса, която често липсва, но и насърчава многообразието, равнопоставеността и приобщаването и се застъпва за конкретни предложения за промени с цел създаване на реална позитивна промяна.

Снимка: Съвет на жените в България

В материалите, част от партньорството, журналистите на NOVA.bg ще разкажат за вдъхновяващите инициативи, благодарение на които бизнесът и обществото стават по-приобщаващи и равнопоставени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти