Създадено за Huawei

Стилна грациозност и винаги във форма: Новият Huawei Watch GT 5

Стилна грациозност и винаги във форма: Новият Huawei Watch GT 5
Снимка: Личен архив

Huawei пусна на пазара новото поколение на умния часовник Watch GT 5. Тази година има две основни предложения – с 46мм и 41мм диаметър. И двата идват с голямо разнообразие от каишки и стилове, за да се впишат в личния вкус и стил на всеки.

Ако в началото на своя прогрес, основният фокус на умните часовници беше тяхната функционалност, то сега стилът и дизайнът им са един от най-важните фактори, които хората взимат предвид при избора си. Технологиите се развиха значително и вече предлагат много високо ниво на прецизност, издръжлива батерия и множество функции. Поне, когато става дума за моделите на Huawei.

Новият Watch GT 5 разгръща потенциала на технологиите още повече, като ги „облича“ с много елегантен и грациозен корпус. Нежната, 41-милиметрова версия на Watch GT 5 е създадена да радва окото, но не забравя и най-важната задача на един умен часовник – да помага на своя собственик да следи здравето си, да подобрява резултатите по време на тренировка и да е полезен асистент за ежедневието.

Снимка: Личен архив

Дизайн, който се запомня

Huawei Watch GT 5 не е просто смарт часовник. Той е аксесоар, който ще краси притежателя си като елегантно бижу. Това не го казваме ние, а модните дизайнери. Наскоро Watch GT 5 беше включен в Седмицата на модата в София и беше сред аксесоарите по време на някои от ревютата.

Watch GT 5 е с корпус от титан за Pro версията с 46мм дисплей, като има и версия с бяла керамика за 42мм версия. Стандартният Watch GT 5, е изработен от висококачествена неръждаема стомана и за двете си версии – 46мм и тестваната от нас 41мм. Всички се предлагат с голям избор от каишки – стоманени, кожени, верижки, платнени и др.

Тестваният от нас екземпляр е с кафява рамка около дисплея и елегантен дизайн, напомнящ бижу около екрана. Въпросният стил не е случаен. Геометричните метални ъгли са съзнателно избрани, за да придадат елегантен отблясък, когато светлината ги докосне и Watch GT 5 ще изглежда като истинско бижу.

Каишката е интересна комбинация от кожа и плетен найлон, като изглежда нежно и елегантно и същевременно е удобна и много лека. Часовникът е почти неусетен на ръката. Каишките могат да се сменят много лесно и бързо с натискането на един бутон. Така за секунди елегантната каишка може да бъде сменена със силиконова за тренировката.

Снимка: Личен архив

Винаги в крак с мен

Huawei Watch GT 5 има една основна задача – да е неразделен със своя собственик и да се впише в живота му. Това включва всеки детайл дори и интерфейса. Watch GT 5 идва с 14 нови циферблата, които могат да се персонализират според личните предпочитания.

Разбира се, умният часовник на Huawei не забравя здравето. Напротив. Това е първият модел на Huawei с новата, обединена и подобрена система TruSense.

Тя обединява ново поколение хардуер с още по-високо качество на материалите и оптичните характеристики. Увеличени са и каналите за анализиране на кислорода в кръвта от 4 на 12, което дава още по-висока прецизност и възможност за проверка на повече сигнали.

Снимка: Личен архив

В резултат, Watch GT 5 може да предложи още по-високо ниво на прецизност на проследяване на здравните показатели. Това включва сърдечния ритъм и кислорода в кръвта, както през целия ден, така и по време на тренировки. Анализите на качеството на съня също са подобрени, като часовникът може да следи и дишането за индикатори за проблеми като признаци на апнея.

Watch GT 5 използва и новата система за позициониране Sunflower. Тя е с подобрена антена, която подобрява качеството на изчисляване на дистанцията с 30%, измерването на темпото с 20% и точността на пътя с 40%. Това се отразява и на качеството на крайните резултати от тичането например. Като стана дума за тичане, на разположение е и системата за задълбочен анализ на тичането, включително до най-малкия детайл като стабилност на тялото, момента на докосване на земята и др. Съответно часовникът ще даде съвети за подобряване на формата, за да се подобрят резултатите и да се намали рискът от контузия.

Компактен, но силен

Снимка: Личен архив

Watch GT 5 в своята елегантна 41-милиметрова версия може да изглежда нежен, но е много здрав. Може да участва във всякакви спортове, устойчив е на много натоварвания, вода и прах. Батерията му също е издръжлива. Работи до 7 дни с пълни анализи и още повече при режим за пестене на енергия. По-големият Watch GT 5 с 46мм размер, предлага до 14 дни работа с едно зареждане. Всички версии поддържат бързо безжично презареждане за 60 минути.

Часовникът може да работи със смартфони с EMUI, Android и iOS. Предлага и практични екстри, като Bluetooth разговори по телефона, пълна QWERTY клавиатура (включително на български) за лесно отговаряне на съобщения. При свързване със смартфон на Huawei се поддържа и функцията текст-към-глас за над 10 езика. И през цялото време изглежда прекрасно на китката. Във всеки момент и всяка ситуация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти