Според психолозите: Защо скандалът не трябва да продължи повече от 8 минути?

В предаването ,,На кафе“ по NOVA панелистите обсъдиха ново психологическо проучване, според което е изчислено, че когато спорите с вашата половинка и спорът си разгорещи, е препоръчително да го прекратите на осмата минута.

,,Трябва единият винаги да може да отстъпи, когато другият е по-агресивен. Защото когато и двамата почнете да се джавкате, в един момент няма как да не се захапете“, казва писателят Георги Блажев.

Сложете край на токсичната връзка в 6 стъпки

Според психолозите осмата минута е критичен момент в спора, защото тогава емоциите често започват да вземат връх над разума. В този момент нервите и напрежението се покачват, което може да доведе до изричане на думи, за които по-късно ще съжалявате.

Когато и двамата партньори са емоционално разгорещени, способността им за логично мислене намалява и рискът от сериозни конфликти се увеличава.

10 знака, че страстта във връзката ти е все още жива

Затова, за да предотвратите ескалиране на спора, следвайте тези съвети:

В 6 стъпки: Как да спрем ескалиращия скандал

Следването на тези съвети ще ви помогне да предотвратите ескалацията на спора и да запазите хармонията във вашата връзка. Запомнете, че всяка връзка има своите предизвикателства, но с правилния подход, можете да ги преодолеете заедно.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол