Силна магнитна буря ни връхлита днес, ето как да се предпазим

Силна магнитна бури удари Земята през последните часове, отчитат уредите на Националния институт по геофизика, геодезия и география, предаде NOVA.

Смущенията в магнитното поле достигнаха най-високата възможна степен в петък вечерта и през нощта срещу събота. В първия от почивните дни бурята продължава, и то отново с голям интензитет.

Как ни влияят магнитните бури

Геомагнитната бурята се очаква да се задържи поне oще няколко дни. Феноментът е резултат от серия мощни слънчеви изригвания, които продължават да се случват. Организациите, които следят и прогнозират космическото време, предупреждават за възможни сривове в комуникациите.

Неустойчивата геомагнитна обстановка се отразява не само не технологиите, но и на хората. Метеочувствителните хора могат да усетят главоболие, умора и отпадналост, както и липса на концентрация.

Ето как можем да се справим:

Как да противостоим на магнитните бури

Но все пак геомагнитните бури имат и красиво лице - полярните сияния. Такова, и то доста живописно, украси небето на много места по Земята в тъмните часове на петък срещу събота. У нас цветовете на сиянието уловиха в Северна България.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти