Турски готвач - хит в социалните мрежи заради блестящите си умения и нестандартния си подход към месото. Нусрет Гьокче вече има над 1,3 милиона последователи в Instagram.
Младият мъж, който има верига ресторанти в Турция и е бил шеф в Дубай, неотдавна премина прага от един милион последователи в сайта за споделяне на снимки Инстаграм.
Тъмни очила, прилепнала бяла тениска с леко деколте, която се съчетава добре със сакото. Гьокче полага особени грижи за външния си вид на всички снимки и видеа, които публикува.
Турският шеф вече има многобройни почитатели в социалната мрежа благодарение на забавния и лежерен начин, по който обработва месото. Младият мъж не се колебае да показва техниките за рязане на месото, които използва в работата си. В едно от видеата, публикувано преди два месеца, той е в кухнята си и реже месо с удивителни движения на ножа. Всичко това на фона на турска поп песен.
Две седмици по-късно Гьокче избира да работи на фона на Вивалди. Когато не е в кухнята, готвачът се снима навън.
Той дължи популярността си не само на начина, по който реже месото, но и на маниера си на посоляване на ястията. Техниката му спечели прякора „Бея на солта“.
Американският певец Бруно Марс дори публикува в понеделник снимка на Нусрет в Туитър. Месо, сол и отличителни маниери явно са съвършената рецепта, за да се превърне човек в звезда в социалните мрежи.