Самосъзнание и личностно израстване: Как да стане

Той е визионер, световно признат заради своите идеи и стратегии в областта на иновациите и лидерството. Става дума за д-р Макс МакКиоун - световно признат автор, консултант и лектор с над две десетилетия опит в подпомагането на организации, справяйки се със предизвикателствата на съвременния бизнес.

А сега ще пристигне в България, за да сподели безценни мисли и знания по отношение на психологията на успеха, самосъзнанието и личностното израстване и как адаптивността е предпоставката за процъфтяване в промяната, тъй като е част от топ лекторите от световен мащаб, които ще се срещнат на 23 и 24 октомври в НДК с българската публика по време на мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum, организирано от NOVA и Webit.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК  

Макс МакКиоун
Снимка:

Д-р Макс МакКиоун работи със световни компании като Microsoft, Virgin и Pfizer, водейки ги по пътя към иновативни решения за постигане на желаните резултати. Неговият принос за тези организации утвърждава репутацията му в световен мащаб. Той е носител на множество награди, международно признат автор и известен консултант в областта на лидерството. С доказан успех в приноса си към компании от 'Fortune 100', споделеното знание и талантът на Макс за развитие на потенциала на бизнеси от различни сфери, оставят трайно въздействие върху аудиторията на редица световни сцени.

ПОВЕЧЕ ЗА Д-Р МАКС МАККИОУН ПРОЧЕТЕТЕ ТУК 

Д-р Макс МакКиоун е защитник на иновационната култура. Той също така твърди, че провалът може да бъде положителен за напредъка, ако се разглежда като част от процеса. Той прави разлика между промяна и напредък, твърдейки, че „промяната е неизбежна, но прогресът не е“. 

Макс МакКиоун
Снимка:

Работата му описва как „творчеството не идва от наемането на правилните хора, а от създаването на правилните условия“ и също така твърди, че „реагирането има значение толкова, колкото и планирането“, защото стратегията е ефективна само когато оформя събитията в реалния свят.

Сред многобройните му приноси няма как да не откроим литературата по отношение на иновации, свързани с адаптивността, посочвайки четири нива на адаптация, които социалните групи могат да постигнат. 
    1. Разпадането е краят на социалната група.
    2. Справянето е оцеляване „без просперитет, гордост или радост“. 
    3. Процъфтяването осигурява ползи, които си заслужават и са желани. 
    4. Последното ниво, трансцендирането преодолява ограниченията на старата система, позволявайки повече за всеки. 

Макс МакКиоун
Снимка:

В същото време социалните групи и индивидите се опитват да се адаптират, следвайки три стъпки: 
    • Първо, признаване на необходимостта от адаптиране. 
    • Второ, разбиране на необходимата адаптация. 
    • И трето, адаптиране, ако е необходимо.

В повечето общества има комбинация от различни системи на различни нива на приспособяване. Много усилия за достигане на по-високи нива на адаптация се провалят, защото една или повече от стъпките не са напълно успешни. Хората може да не разберат, че промяната е необходима, или да не разберат какъв вид промяна е необходима, или просто да избягват да правят тези промени.

В The Strategy Book, един от победителите в наградите за книга на годината на Chartered Institute of Management за 2013 г, твърди, че „стратегията е за оформяне на бъдещето“ и подхожда към стратегията като към нещо, което хората правят , както като стил на мислене, така и като комбинация от предприети действия, заедно с техните последствия. Той описва как индивидите и групите могат да увеличат способността си да мислят и действат стратегически, като намерят най-добрия път към желаните цели с налични средства. Той написва книгата, за да помогне на реалните хора да използват стратегията, отчасти в отговор на призива за действие от Ричард Уитингтън, който пише за училището за изследване на стратегическото управление, известно като Strategy-In-Practice.

Макс МакКиоун
Снимка:

Сред основните теми, които ще засегне по време на своето участие във Future Forum, са:
Психологията на успеха: Разбиране на вашето мислене
Как вашето мислене оформя вашия успех и как да култивирате мислене, ориентирано към растеж.
Самосъзнание и личностно израстване
Значението на самосъзнанието за насърчаване на личностното израстване и развитие.
Адаптивност: процъфтяване в промяната
Как да се възползвате от промяната като възможност за иновации и конкурентно предимство, сдобивайки се с умения да се справяте с несигурността.

Д-р Макс МакКиоун е само част от световните имена, които ще дойдат в България за Future Forum. 

Вижте всички обявени до момента лектори ТУК 

Събитието включва още изложение, което съчетава трансформиращата сила на форума за личностно развитие с възможност за подбор на кадри във всяка една професионална сфера. Работодателите ще имат възможността да се срещнат с голям брой таланти от пазара на труда и да се позиционират сред водещите компании в страната.

Посетителите ще могат да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти, да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения.
Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти