Edna готина идея: Решете загадки и открийте скрити локации в София. Ето как

Решете загадки и открийте скрити локации в София
Снимка: iStock

Edna страхотна идея за забавление – за екип, семейство, приятели или просто повод за нови запознанства и срещи и то в София. Екипът ни попадна на страхотно благотворително събитие, което комбинира решаването на загадки с откриването на скрити локации в София под формата на състезание и няма как да не ви разкажем за него.

Става дума за „Два хода напред“ - вдъхновяващ проект, организиран е неправителствената организация “VoxTua” със съдействието на община “Оборище”, а събраните средства ще се използват за финансирането на проекта „Млад учен“, чиято цел е да даде възможност на българските деца да се потопят в света на науката и технологиите.

Кога?
Играта ще се състои на 20 октомври 2024 г, от 11:00 до 16:00 часа.

Къде?
Началната точка ще бъде Фермерският пазар, разположен между паметника „Васил Левски“, Ботаническата градина и Квадрат 500.

Как?
Играчите ще се състезават един срещу друг в отбори от 2 до 6 души, като могат да се запишат и индивидуални участници, които обаче ще бъдат разпределени в отбори на случаен принцип.

Целта
Целта на „Два хода напред“ е да се забавлявате и да обиколите всички локации за възможно най-кратко време. Успехът ви с откриването на дестинациите ще зависи от сложността на уликите и вашата способност да ги разрешите.

Издаваме
Загадките представляват различни игри за ума. По време на състезанието ще трябва да откривате необходимите локации с помощта на гатанки, логически игри, посредством картинки, онагледяващи даденто място, което издирвате или пък решавайки лабиринт, в който ще бъдат скрити буквички, образуващи името на следващата ви цел, пишат от "Телеграф".

Правилата на играта

Всеки отбор ще получи плик и "Паспорт" в началото на играта, като нямате право да го отваряте преди сигнала на организатора. Уликите за всяка локация ще бъдат в запечатания плик. Всяка разгадана улика ще ви отведе до локация, където ще можете да получите печат от доброволец, който ще ви очаква на място.

Отборите трябва да отгатнат всяка улика и да съберат необходимия брой печати, 17 на брой.

Уловката е, че когато съберете 16-ия си поред, доброволецът на съответната локация ще ви предостави последната улика. Отборите трябва да се върнат на мястото на срещата до 15:00 часа, независимо дали са събрали всички необходими печати.

Важно уточнение е, че придвижването до локациите може да стане само пеш или с помощта на обществен градски транспорт (автобус, метро, трамвай или тролейбус). Колата, велосипедът и тротинетката отнемат от емоцията и забавлението.

Отборът, който открие всички локации и събере необходимия брой печати в паспорта си най-бързо, е победител!

Малък съвет

Тъй като организаторите насърчават играта в екип, едно от условията е отборите да стоят заедно през цялото време. Препоръчват и участниците да носят в себе си мобилен телефон с достъп до интернет, за да се ориентират по-лесно.

Важно!

Регистрацията ще се проведе от 10:00 до 11:00 в неделя на 13 октомври или на 20 октомври, на площад “Гина Кунчева”.

Разбира се, можете да се регистрирате и предварително онлайн, като попълните формуляра на уеб страница на “VoxTua”.

* Ако има желаещи под 13-годишна възраст, то те ще трябва да бъде включен към отбор с поне един възрастен придружител.

Дарението

За да се включите в приключението е нужно минимално дарение от 10 лева на човек, като всички събрани средства ще бъдат използвани за финансирането на четвъртото издание на проекта „Млад учен“.

Самият проект дава възможност на българските деца от слабо развити региони в страната да се потопят в света на науката, развивайки у тях страст към сферите на STEM (наука, технологии, инженерство и математика). През последните години проектът успя да вдъхнови над 3000 деца от над 20 училища в България. Чрез научни експерименти, учениците от 1. до 4. клас имаха възможността да се докоснат до невероятния свят на науката.

Детайлна информация за дейностите на проекта можете да откриете ТУК!

Edna готина идея: Решете загадки и открийте скрити локации в София. Ето как

Любопитно

Свободно време

Edna готина идея: Решете загадки и открийте скрити локации в София. Ето как

Edna страхотна идея за забавление – за екип, семейство, приятели или просто повод за нови з...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти