Продължаваме да ви разкриваме тайните от кухнята на Hell's Kitchen. Днес се спираме на рецептата за суфле със спанак, салата цезар и картофен муселин с шафран:
***
Продукти:
Брашно – 50гр.
Краве масло – 20гр. за намазване
Прясно мляко – 500 мл.
Желтъци 3бр.
Белтъци 3бр.
Галета - 100гр.
Спанак – 200гр.
Чесън – 5гр.
Индийско орехче – 5гр.
Сминдух – 5гр.
Копър – 5гр.
Цезар дресинг:
Майонеза - 200гр.
Заквасена сметана – 100гр.
Рибки аншуа – 5бр. -
Зехтин – 20мл.
Лимонов сок – прясно изцеден 1 с.л
Дижонска горчица – 1с.л
Сос Уорчестър – ½ с.л
Скилидки чесън фино нарязани 1бр.
Черен пипер
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Приготвяме гъст бешамел. Охлаждаме. В отделен съд задушаваме спанак с чесън и шалот. Подправяме със сол, пипер и индийско орехче. Задушеният спанак пасираме на блендер. При поръчка смесваме спаначената смес, бешамел, желтъци и белтъци на сняг. Разпределяме сместа в предварително намазани с масло и поръсени с финна галета формички до 2/3 от нея. Печем до готовност и поднасяме с букет от листа и репички овкусени с цезар дресинг.