Продължаваме да ви разкриваме тайните от кухнята на Hell's Kitchen. Днес се спираме на рецептата за стек на скара със зелен боб, картофи на тиган и пиперен сос.
***
Продукти:
Рибай стек - 300гр
Зелен боб - 20гр.
Лук - 15гр.
Чесън - ½ скилидка
Краве масло - 50 гр
Олио - 20мл.
Картофи – 200гр.
Бекон - 50гр.
Пресни билки: мащерка – 5гр.
Сол - на вкус
Черен пипер – на вкус
Деми глас – 100мл.
Начин на приготвяне:
Стека намазняваме от всички страни със зехтин. Поставяме го върху загрятата скара и овкусяваме със сол и пипер. В отделен съд запържваме шалот, чесън и зелен боб. Задушаваме със зеленчуков бульон и подправяме.
Сотираме до златисто бланшираните картофи, нарязани на кубчета. Добавяме кромид лук и бекон (бруноа). Овкусяваме със сол, мащерка и черен пипер. Монтираме с малко масло.
За соса:
Кипваме деми глас с пипер меланж.