Последната рецепта, която ви разкриваме от кухнята на Hell's Kitchen България, е тази за ризото с гъби и пиле на скара.
***
Продукти:
Пилешки гърди - 100гр.
Ориз за ризото - 200гр.
Гъби - 80гр.
Шалот – 2гр.
Чесън – 1гр.
Куркума - 3гр.
Пресни подправки (мащерка, розмарин, магданоз) – на вкус
Пилешки бульон – 330мл.
Бяло вино - 80мл.
Готварска сметана – 10мл.
Лимон – на вкус
Сол – на вкус
Пипер – на вкус
Зехтин – на вкус
Начин на приготвяне:
Мариноваме пилешките гърди със сол, мащерка, розмарин, лимонова кора и зехтин. Готвим на скара до готовност.
В дълбок съд загряваме зехтин. Запържваме чесън и шалот. Прибавяме гъбите, а по-късно и ориза. Гасим с бяло вино, докато се изпари. При непрекъснато бъркане периодично доливаме горещ бульон до сготвянето на ризотото. Добавяме щипка куркума, монтираме с масло и сметана.
Още:
- Рецептите от Hell's Kitchen: Стек на скара със зелен боб, картофи на тиган и пиперен сос
- Рецептите от Hell's Kitchen: Суфле със спанак, салата цезар и картофен муселин с шафран
- Рецептите от Hell's Kitchen: Сьомга с аспержи и сос холандес
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Агнешки котлети с полента и рататуи
- Рецептите от Hell's Kitchen: Миди Сен Жак върху рагу от гъби
- Рецептите от Hell's Kitchen: Паста карбонара с поширано яйце
- Рецептите от Hell's Kitchen: Хрупкави калмари върху белуга леща