Рецептите от Hell's Kitchen: Ризото с гъби и пиле на скара

ризото
Снимка: Hells Kitchen

Последната рецепта, която ви разкриваме от кухнята на Hell's Kitchen България, е тази за ризото с гъби и пиле на скара.

***

Продукти:

Пилешки гърди  - 100гр.

Ориз за ризото  - 200гр.

Гъби  - 80гр.

Шалот – 2гр.  

Чесън – 1гр.  

Куркума  - 3гр.

Пресни подправки (мащерка, розмарин, магданоз) – на вкус

Пилешки бульон – 330мл. 

Бяло вино  - 80мл.

Готварска сметана – 10мл. 

Лимон – на вкус

Сол – на вкус

Пипер – на вкус

Зехтин – на вкус

Начин на приготвяне:

Мариноваме пилешките гърди със сол, мащерка, розмарин, лимонова кора и зехтин. Готвим на скара до готовност.

В дълбок съд загряваме зехтин. Запържваме чесън и шалот. Прибавяме гъбите, а по-късно и ориза. Гасим с бяло вино, докато се изпари. При непрекъснато бъркане периодично доливаме горещ бульон до сготвянето на ризотото. Добавяме щипка куркума, монтираме с масло и сметана. 

Още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти