Разтапящата изненада на Люк Еванс, дивото приключение на Харисън Форд и още (Плейлистът на Edna #45)

Люк Еванс
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Върху раменете на гиганти

Освен че тази година излязоха поне няколко филма с негово участие (сред които „Мистериозно убийство“, „Анна“ и „Битката за Мидуей“), Люк Еванс разкри и музикалния си талант. Актьорът издаде своя дебютен албум “At Last”, съдържащ 12 кавъра на песни, повечето от които изпълнявани в оригинал от жени – включително едноименното парче на Ета Джеймс. Останалата част от колекцията носи същият разкош за ушите, на който не сме подозирали, че е способен Люк, но черпим с пълни шепи.

Есенно завръщане

Година след предишната си песен „Печат от моята душа“ (припомнете си я тук) Миро представя нова въздействаща балада, озаглавена „Пепел“. Тя е дело на перуанката, номинирана за „Грами“, Джесика Саранго, а режисьор на клипа с участието на модела Ваня Билева, е самият изпълнител. Във видеото Миро успешно предава желанието да си тръгнеш от човека, когото обичаш, но без да получаваш взаимност.

В непознати води

„Замръзналото кралство 2“ вече е в кината, а с него излезе и саундтракът към продължението на съвременната анимационна класика. Сред парчетата е „Into The Unknown” на Panic! At The Disco, която носи приключенският дух на смелата Елза. Докато видеото проследява вокалиста Брендън Юри по време на сценична треска и под прожекторите, които се редуват с кадри на героинята във филма, песента разказва за вътрешните ни съмнения и тяхното превъзмогване.

КИНО

Най-добри приятели

През 2020 г. предстои да гледаме Харисън Форд в екранизация на класиката от Джек Лондон „Дивото зове“ и римейк на едноименния филм от 1935 г. с Кларк Гейбъл. 77-годишният актьор тук е Джон Торнтън – мъж, изолирал се от света в Юкон, където се озовава и кучето Бък (тук създадено със CGI ефекти), избягало след отвличане от дома си. Между двамата се заражда силна връзка, която ги отвежда към приключението на живота им.

Между мрака и светлината

„Ирландецът“ още не е излязъл, а киноманите вече имат още едно заглавие с Ал Пачино, което да очакват с нетърпение. Сериалът на Amazon Prime „Ловци“ (“Hunters”) ни пренася в 70-те години в Ню Йорк, където нацистки служители работят за установяване на Четвърти райх в САЩ, а група ловци на нацисти се борят, за да осуетят плановете им. Очакванията продължават да растат с участието на номинирания за „Оскар“ Джордан Пийл („Бягай!“, „Ние“) сред продуцентите на поредицата.

Джейн Остин винаги е добра идея

Определян като може би най-добрия роман на Джейн Остин, комедията „Ема“ оживява отново догодина. В главната роля влиза Аня Тейлър-Джой („Остри козирки“, „Стъкления“), а с изпълненията си ще ни забавляват ветерани като Бил Най, както и набиращи сила имена като Джош О‘Конър, когото вече можем да гледаме като принц Чарлз в трети сезон на „Короната“.

ОЩЕ

Кралство Арендел насред Лос Анджелис

Оставаме на вълна „Замръзналото кралство 2“ с нов епизод от “Crosswalk the Musical” – рубриката, в която актьорът и водещ Джеймс Кордън разиграва сцени от мюзикъли върху пешеходна пътека на различни места по света. Не сам, разбира се – освен обичайните актьори от екипа му, за да доведат буквално мюзикъла на улицата, на помощ идват част от звездите, които дават живот на героите с гласовете си: Идина Мензел (Елза), Кристен Бел (Анна), Джош Гад (Олаф) и Джонатан Гроф (Кристоф). Паниката при изтичането на червеното е част от адреналина, смяната на роли и декори също.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол