Соло пътешествие: Това са най-добрите места за 2024 година

Имаше време в не толкова далечното минало, когато фразата „соло пътуване“ най-вероятно предизвикваше образа на Джулия Робъртс, караща замислено велосипед по тревиста пътека, или на Даян Лейн, влачеща куфара си към тосканска вила. Това кинематографично (и може би малко идеалистично) описание на това как изглежда да се впуснеш в соло приключение започна да изчезва и сега идеята да предприемеш пътуване със себе си е все по-често срещана.

Има определен вид свобода, която идва с пътуването сам - пълна автономия, гъвкав маршрут и реалната възможност за преживяване, което просто не е възможно в група. Самостоятелното пътуване е чудесно за изцеление и за да се свържете отново със себе си.

Стягай куфарите: Това са 10-те най-добри дестинации за 2024

Няколко съображения се открояват при избора на дестинация за соло пътуване, като се започне с това да подготвите свой собствен маршрут или да оставите агенция да свърши работата вместо вас (и двете имат плюсове и минуси). Също така, лесната за използване транспортна система от влакове, фериботи и автобуси е от решаващо значение, особено ако не ви е удобно да наемете кола. И накрая, на държавите, които се считат за гостоприемни, си струва да се даде приоритет.

Имайки предвид това, ние събрахме някои от най-добрите места в света за самостоятелно пътуване през 2024 г., включително далечни дестинации с богата култура, слънчеви места, подходящи за екскурзия на открито, и дори няколко места за отдих, специално пригодени за партита.

Вижте в нашата галерия:

Най-добрите дестинации за соло пътешествие

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти