Понякога скандални, друг път красиви: Това са най-известните целувки в историята

Нека си признаем: единственото нещо, което е почти толкова удовлетворяващо, колкото да сключиш устни със собствения си любящ партньор, е да видиш други да сключват устни с любящите си партньори.

Независимо дали това са Джон Ленън и Йоко Оно, показващи любовта си на известна корица на Rolling Stone, или триумфална целувка между напълно непознати в чест на победата във Втората световна война.

За да видите най-великите целувки в историята, продължете да четете – и почувствайте любовта! 

Целувка за Деня на победата над Япония, Таймс Скуеър

Може би най-известната целувка в света е заснета от фотографа Алфред Айзенщад, докато моряците празнували края на Втората световна война на Таймс Скуеър. Целувката се случва в изблик на радост между напълно непознатите Джордж Мендонса и Грета Зимър Фридман.

"Целувката" на Климт

Тази картина, създадена от австрийския художник Густав Климт между 1907 и 1908 г., изобразява прегърната двойка в царствени златни одежди. Климт е известен с това, че изследва любовта, интимността и сексуалността в работата си.

Целувката между двете кралици на попа

Сцената на видео музикалните награди на MTV през 2003 г. включва емблематично изпълнение и на трите управляващи поп диви по това време - Мадона, Бритни Спиърс и Кристина Агилера. По средата на изпълнението на хитовата ѝ песен „Hollywood“, Мадона се наведе, за да даде целувка на Спиърс, което накара целия свят да възкликне. 

Вижте всички емблематични целувки в галерията:

Скандални, но и красиви: Най-известните целувки в историята

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол