Помощ от природата: Защо трябва да имаме змийско растение в спалнята си

Притежаването на домашни растения има дълъг списък от предимства, но дали някои са по-добри от други? Змийското растение (с научно име сансевиера и известно още като езика на свекървата) не е популярно само заради уникалния си и пъстър и външен вид. Всъщност то се смята за едно от най-полезните стайни растения поради редица различни причини и дори има дори няколко допълнителни предимства, когато е поставено в пространство за почивка и релаксация като спалнята.

Искате ли да спите по-добре? Вероятно няма по-добър вариант за спалнята от змийското растение, което освен че може да се похвали с много предимства, изисква почти никакви грижи, за да се насладите на красотата му. Продължете да четете, за да научите за ползите от наличието на змийско растение в спалнята!

Тези растения ни пазят от радиацията на електронните устройства

То е като малка фантастична инсталация за производство на кислород

Всички растения произвеждат кислород, но според изследване на НАСА за чистия въздух някои са дори по-добри в това от други. Змийското растение се счита за едно от най-добрите растения с най-високи качества за производство на кислород и пречистване на въздуха, заедно с други като каучуковото растение и каскадния потос. Проучванията показват, че по-високите нива на кислород насърчават по-дълбок сън, но това не е всичко...

Змийското растение произвежда кислород дори през нощта

Противно на общоприетото схващане, растенията не произвеждат кислород по 24 часа в денонощието. Всъщност повечето растения произвеждат кислород само с помощта на дневна светлина чрез процеса на фотосинтеза. През нощта, от друга страна, тези растения поемат кислород и отделят въглероден диоксид, процес, наречен дишане. Въпреки това, змийското растение е едно от малкото, които продължават да произвеждат кислород през нощта, което го прави идеалното растение, което да поставите в спалнята си за по-добър сън.

Филтрира вредните замърсители

Проучванията показват, че качеството на въздуха в помещенията и замърсяването на въздуха в помещенията често е дори по-лошо от това, което откриваме в гъсто населените градове. Същото проучване на НАСА за чистия въздух, споменато по-горе, също установява, че змийските растения работят двойно по-бързо, като премахват вредни токсини и газове като бензол, формалдехид, ксилол и миризма от нашата вътрешна среда. Тези вредни замърсители на въздуха могат да бъдат намерени в обикновени домакински предмети като килими, лак за мебели и почистващи препарати.

Ефективно е срещу алергии

Растенията с такива мощни свойства за пречистване на въздуха в помещението и производство на кислород, разбира се, ще помогнат в борбата с алергиите, тъй като премахват вредните замърсители и летливите химикали във въздуха, които могат да влошат тези състояния, а в някои случаи дори да ви разболеят. Комбинирайте това със силата му за производство на кислород и ще имате по-лесно дишане както през деня, така и през нощта.

Много е лесно да се грижите за него

Искате в спалнята ви да е по-тъмно? Змийското растение няма проблем с това. То е лесно за отглеждане и може да оцелее и да процъфтява при почти всякакво осветление - от ярки директни слънчеви лъчи до почти никаква естествена светлина. Освен това изисква много малко вода. Може да се полива пестеливо с малко или никаква поддръжка.

Готови ли сте да добавите змийското растение към живота си? Намерете идеалния размер и го съчетайте с любимия си цвят и стил на саксия и се пригответе за по-чисто и красиво пространство в спалнята! 

7 растения, които можем да отглеждаме и в банята

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти